Deze heerlijke aardappel rosti’s zijn lekker knapperig aan de buitenkant en zacht van binnen. Ik maak dit aardappel gerechtje graag bij een salade of een stukje vlees of vis. Het is weer eens wat anders dan een gekookte aardappel of een patatje. Ook is het vrij snel te bereiden en heb je er niet veel voor nodig. Aangezien je de aardappel raspt, worden deze snel gaar en zijn dus ook snel klaar. Lekker en leuk om te maken!
Benodigdheden:
1 ui
2 grote aardappelen
3 eieren
1 thl. Knoflookpoeder
1 thl. Paprikapoeder
Paar takjes bladpeterselie
Zout en peper naar smaak.
Bereiding:
Schil de aardappelen en rasp dit samen met de ui en leg dit in een kom.
Snijd de peterselie fijn en voeg dit toe aan de geraspte aardappelen en ui.
Voeg de kruiden toe.
Klop in een andere kom de eieren los en voeg dit toe bij de rest in de kom.
Mix dit allemaal goed door elkaar.
Verhit in een koekenpan wat olie en frituur hierin het mengsel. Ik gebruikte een ijslepel, dat is makkelijker doseren. Wanneer ik het in de koekenpan deed drukte ik het zachtjes plat. Zo worden ze iets platter.
Bak dit aan beide kanten goudbruin.
Laat de rosti’s uitlekken op een velletje keukenpapier.
Serveer dit met wat snacksausjes en iedereen kan aan tafel! Enjoy!
3 Comments
Ik heb deze vandaag gemaakt. Had er zo een zin in toen ik je foto zag. Alleen waren ze geloof ik een beetje mislukt bij mij. Ik had te veel ei. Qua smaak waren ze lekker. Maar goed volgende keer beter!
Oh wat Jammer. Het mengsel roer ik zelf altijd even door voor ik ze met de ijslepel pak. Misschien volgende keer een eitje minder, hopen dat het dan lukt?!
Vandaag deze Aardappel Rosti’s gemaakt en ze waren erg lekker!
De eerst was mislukt, omdat ik die te groot had gemaakt. Daarna heb ik ze gemaakt als ongeveer de grote van mijn handpalm en ze waren toen echt goed! Ik had trouwens ook een eitje minder gebruikt.
Bedankt voor het delen x