Beauty & Health, Review

Review: ISO Twister 18-25mm Krultang

ISO krultang 1-theorangegarden

Ik was al een tijdje opzoek naar een goede en kwalitatieve krultang. Ik had er al een aantal geprobeerd, alleen merkte ik dat van vele mijn haar afbrak. Ik heb me daarom suf gezocht naar een krultang met een beter  resultaat en eentje die mijn haar minder beschadigd. Eerlijk is eerlijk, een stijl of krultang blijft en is niet goed voor je haar. Daarom dien je ook altijd voorzorg maatregelen te nemen voor je begint met het stijlen of krullen van je haar. Dit kun je doen door een hitte beschermer in je haar aan te brengen.

Nu was ik een tijdje geleden tegen een ISO kiosk aan gelopen. Ik zag ze er wel vaker staan alleen heb ik nooit de moeite genomen om te kijken en informatie te vragen over hun producten. Nu was het dus wel zo ver en heb ik toch besloten aan de hand van de informatie die ik kreeg, er een krultang te kopen. 

ISO krultang 3-theorangegarden

De krultang die ik gekocht heb is de Twister 18-25 mm in de kleur Hot Pink!  Ik heb deze uitgekozen, omdat dit een beetje de middelmaat was die ze verkochten. De zelfde tang is verkrijgbaar ook in het zwart. Mij werd aangeraden een roze te nemen zo kun je, je haar beter zien mocht je het op donker haar willen gebruiken. Op blond haar zou je het ook kunnen gebruiken, want dat zie je ook goed. Dit is natuurlijk gewoon een extraatje waar je op kunt letten maar niet heel erg belangrijk. Ook krijg je er een hittebestendige handschoen bij, omdat de krultang geen klep heeft om het haar vast te houden. Ik vind dit persoonlijk beter, pas alleen wel op dat je je hand niet verbrand.  Ik zelf gebruik het liever zonder handschoen, omdat ik dan een betere grip heb op het haar.

ISO krultang -theorangegarden

De krultang schijnt beter voor je haar te zijn dan andere standaard krultangen vanwege de 100% keramische plaat. Zo verhit de tang ook super snel. Dit heb ik uitgetest en ik kan heel enthousiast vertellen dat zodra ik de krultang aan deed, hij binnen 15 sec. al klaar voor gebruik was. Dit is echt heel snel!

De krultang heeft een lang roterend snoer, zo blijft het snoer op zijn plek en draait het niet mee bij het krullen van je haar.

De krultang word verhit tot 230°C dit is vrij hoog. Ook vertelde de medewerkster mij van de ISO kiosk dat de tang zich aanpast aan wat nodig is voor het haar. Echter kan ik hier niets over vinden  op het internet of  zelf testen. Wat ook een minpuntje is dus dat je het niet kan instellen op graden, maar slechts een aan en uit knop heeft.

ISO krultang 2-theorangegarden

Ik heb de krultang op mijn haar uitgeprobeerd en deze bleven er de eerste dag de hele dag goed in zitten. Later op de dag waren ze ietsjes uitgezakt maar nog wel mooi. De krul bleef goed zichtbaar.

De volgende dag zaten de krullen er nog steeds in, het zat natuurlijk wat rommeliger. Het enige wat ik in mijn haar gebruikte was een hittebeschermer van L’oreal.

Ik kocht de krultang bij de kiosk voor €80Online kost de krultang €99.95. Ook hebben ze bij ISO een levenslange garantie. Na de aankoop van je product moet je online een formulier invullen, dit moet binnen 30 dagen gebeurd zijn om je levenslange garantie te krijgen.

Alles met alles ben ik zeer tevreden en zal er zeker nog veel plezier van hebben!

Welke krultang gebruik jij? En wat vind je van deze review? Laat het me graag weten in de comments!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Nilou 26 juni 2014 at 15:58

  Interessant dat het keramisch is. Ik zelf heb geen krultang, ik moet ook echt op zoek naar een goede.

  • Reply theorangegarden 26 juni 2014 at 17:33

   Ja ik vind deze ontzettend fijn. Hoop dat je er wat aan zult hebben in je zoektocht!

 • Reply Nisrine 26 juni 2014 at 23:05

  Was al benieuwd hihi. Ze zei ook dat je je haar niet van te voren stijl hoefde te maken als je wat slag/krullen hebt. Klopt dat?

  • Reply theorangegarden 27 juni 2014 at 12:51

   Klopt inderdaad! Bij krullend haar werkt het prima, goed uitborstelen en vervolgens krullen met de tang.

 • Reply Chaima 27 juni 2014 at 00:49

  Ik zelf heb een krultang van chi. Ik ben thuiskapster en had toen in een actie een stijl- en krultang en 5 chi producten voor €180,- (via een kappersschool) Dat is natuurlijk super goedkoop want normaal is de stijltang die ik heb al €120,-. Ik heb m nu al 3 jaar ongeveer en hij doet het perfect. Ik gebruik m voor zowel mezelf als voor klanten. Ik vind het wel erg interessant om jouw review te lezen. Altijd leuk om nieuwe dingen te zien.

 • Reply Dionne 27 juni 2014 at 11:34

  Ik ben heel benieuwd naar het resultaat!

 • Leave a Reply