Beauty & Health, DIY

DIY Ghassul Honing Masker

Ghassul masker- theorangegarden

Ik heb weleens eerder verteld dat ik een gemengd huidtype heb. Ik heb een best droge huid en een vettige t-zone. Ik deelde eerder al een review van een masker voor de droge huid. Dit was een masker waar je alleen water bij hoefde te voegen en het kwam uit de winkel. Vandaag deel ik een masker om zelf te maken. Ik gebruik hierbij slechts 3 ingrediënten.

Dit masker gebruik ik voornamelijk op mijn t-zone. Af en toe gebruik ik het ook voor het hele gezicht. Ik  gebruik bij de masker ghassul en rauwe honing. Ghassul is lava klei en erg goed voor de huid. Dit word al jaren gebruikt in het Noorden van Afrika als reinigingsmiddel voor huid en haar. Ik vind het heel fijn om te gebruiken vooral omdat het een 100% natuurlijk product is. Ik zal hier later nog helemaal op in gaan in een apart artikel.

Ghassul-theorangegarden

Ook gebruik ik honing voor dit masker. Het liefst pure rauwe honing. Tegenwoordig kun je het bijna overal kopen, maar word er ook vaak mee gesjoemeld. Je kunt echte pure honing kopen onder andere bij de webshop Honey&more.

Ghassul

Dus wat heb je nodig:

1 el. Ghassul
1 el. Honing
2 el. Gekookt water

Doe de ghassul in een schaaltje en mix dit samen met het gekookte water tot een papje.

Als dit een egaal papje is voeg je de honing toe en mix je dit weer goed samen.

Nu kun je dit papje aanbrengen op je gezicht. Laat dit 15-20 minuten intrekken tot je masker droog is.

Spoel dit af met lauw warm water.

Me huid voelt hierna heel zacht en schoon aan! Heerlijk is dit masker om uit te proberen. Mocht je een beetje over hebben bewaar dit dan in potje of plastic bakje die je lucht dicht kun afsluiten. Zo droogt het niet uit en kun je het nog een keer gebruiken.

 

Gebruik jij graag kleimaskers?

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply chaima 19 juni 2014 at 15:29

    Hier ben ik echt heel benieuwd naar! Ik ga het zeker een keertje proberen!

    • Reply theorangegarden 19 juni 2014 at 21:38

      Ben benieuwd wat je ervan zult vinden!

    Leave a Reply