Food, Hoofdgerecht

Kip Ketjap

kip ketjap 1-theorangegarden

Een tijdje terug deelde ik mijn Oosterse bami recept. Ik had daarin verteld dat ik nog zou terugkomen op het kip ketjap recept wat ik nog zou delen. Hierbij deel ik het recept van deze heerlijke kip. Het is vrij simpel te maken het kost helemaal niet veel tijd om voor te bereiden. Ik maak dit recept met drumsticks maar je zou ook andere delen van de kip kunnen gebruiken zoals kipfilet.

Benodigdheden:

5-6 drumsticks
2 tenen knoflook
1 sjalotje of 1 kleine ui
1 thl. gemberpoeder
1/2 thl. chilipoeder
1 el. Donkere basterdsuiker
2 el. ketjap manis
2 el. sojasaus
peper en zout

Bereiding:

Ontvel de kip en maak deze schoon.

Snijd de ui en knoflook fijn en leg dit in de kom.

Voeg de kruiden, sojasaus en ketjap toe en meng dit goed door.
Voeg nu de drumsticks toe en meng dit tot deze goed gemarineerd is.

Bedek dit met folie en leg het in de koelkast voor minstens 3 uur.

kip ketjap-theorangegarden

Je kunt het ook een nachtje in de koelkast laten, zo trekt het goed in.

Leg de kip in een ovenschaal of braadslee en bak dit af op 200 graden voor 45 min.

Ik serveerde de kip dit keer met rijst en snijbonen. Enjoy!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply