Food, Soep

Garnalensoep

Garnalen soep1-theorangegarden

Wanneer ik me even niet lekker voel, mijn eetlust weg is of het weer wat grauw en somber is, maak ik een heerlijk soepje. Een soepje zonder pakjes en zakjes. Ik maak niet vaak soep met het warme weer. Zo nu en dan vind ik het lekker om dat toch wel te doen. Ik maak dit soepje op basis van tomaten en een visboulion. Het klinkt veel moeilijker dan het is. Deze soep is niet te dik en niet te licht. Gewoon precies goed! Ik deel vandaag met jullie een garnalensoep, je zou de garnalen ook met een andere vis kunnen vervangen.

Benodigdheden:

1 blik tomaten
1 ui
1 wortel
1/2 bosje koriander
1/2 bosje peterselie
1 thl. Paprikapoeder
2 tenen knoflook
Zout en peper naar smaak
Scheutje olie
3 liter water
250 gr. Ongepelde garnalen
80-100 gr. vermicelli

Bereiding:

Als eerst maken we de bouillon. Pel de garnalen en doe het schil in een klein pannetje, voeg hier water, paprikapoeder, twee geperste tenen knoflook, zout en peper aan toe. Laat dit voor 20 minuten koken.

Doe de tomaten, ui, wortel, peterselie en de koriander met een beetje water in de blender mix dit tot een gladde vloeistof

Verhit een diepe pan met 2 eetlepels olie en voeg hieraan de vloeistof uit de blender toe. Bak dit even in de pan, wanneer het pruttelt voeg je de zout en peper toe.

Voeg het water toe in de pan. Wanneer dit kookt, voeg je de vermicelli en garnalen toe.

Laat dit even koken tot de vermicelli gaar is. Serveer met citroen om het echt af te maken!

Ben jij ook een soep liefhebber?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Little Yara 18 juni 2014 at 16:49

  Ik ben erg gek op soep, mijn lievelingssoep is champignonsoep!

 • Reply Bouchra 19 juni 2014 at 14:27

  Hier heb ik nu wel zin in!

 • Reply chaima 19 juni 2014 at 19:33

  Ook ik ben gek op soep! Ik zou het elke dag kunnen eten. Mijm favorieten zijn; linzensoep, hrira, pompoensoep en broccolisoep. Ik ga deze zeker een keer proberen, maar dan vervang ik de garnalen inderdaad want dat lust ik niet.

  • Reply theorangegarden 19 juni 2014 at 21:41

   Oh heerlijk! Ik heb nog nooit broccolisoep op gehad, zou die wel eens willen proberen. Laat me weten wat je vindt van deze soep. Je kunt koolvis of kabeljauw als vervanger gebruiken.

  Leave a Reply