Bijgerecht, Food, Hoofdgerecht

Fondant Aardappelen

fondantaardappel 1- theorangegarden

Ik maakte laatst fondant aardappelen, het zijn eigenlijk in de pan gebakken aardappelen, ik liet ze nagaren in de oven. Je kunt de aardappelen hiervoor halveren, maar wat ik gedaan heb is het boven en onderkantje eraf gesneden zodat de aardappel rechtop kan staan. De aardappelen zijn dus krokant van buiten en heerlijk zacht en smeuig van binnen. Let wel  op bij het kiezen van een soort aardappel, deze moet vastkokend zijn. De aardappel valt dan niet uit elkaar en blijft in één geheel.

Benodigdheden:

8 aardappelen
1 el. Gedroogde tijm
55 gr. Boter
Scheut olijfolie
200 ml. Tuinkruiden bouillon
Peper en zout naar smaak

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil de aardappelen en snijd de boven en onderkantjes er vanaf zodat de aardappelen rechtop kunnen staan.

Bak ze aan in een koekenpan met olie en doe er vervolgens de boter ook bij.

Strooi de tijm over de aardappelen en breng op smaak met peper en zout.

Zorg er voor dat de aardappelen aan alle kanten gebakken worden.

Breng de aardappelen vervolgens over in een ovenschaal en doe daar de bouilon bij en doe dit in de oven.

De aardappelen hadden bij mij een half uur nodig, check ondertussen wel of er bouillon in de de ovenschaal ligt, voeg eventueel toe als de aardappelen niet gaar zijn.

Serveer met een salade en groenten of vlees. Enjoy!

fondantaardappel - theorangegarden

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Chaima 14 oktober 2014 at 22:20

    Dat ziet er lekker uit!

    • Reply theorangegarden 14 oktober 2014 at 22:21

      Dankjewel Chaima! <3

  • Reply Bouchra 15 oktober 2014 at 10:46

    Ik heb het nooit eerder zo bereid. Lijkt me heerlijk!

  • Reply ummu Ubaidain 26 december 2014 at 18:46

    Ze waren heerlijk!

  • Leave a Reply