Ik maakte laatst fondant aardappelen, het zijn eigenlijk in de pan gebakken aardappelen, ik liet ze nagaren in de oven. Je kunt de aardappelen hiervoor halveren, maar wat ik gedaan heb is het boven en onderkantje eraf gesneden zodat de aardappel rechtop kan staan. De aardappelen zijn dus krokant van buiten en heerlijk zacht en smeuig van binnen. Let wel op bij het kiezen van een soort aardappel, deze moet vastkokend zijn. De aardappel valt dan niet uit elkaar en blijft in één geheel.
Benodigdheden:
8 aardappelen
1 el. Gedroogde tijm
55 gr. Boter
Scheut olijfolie
200 ml. Tuinkruiden bouillon
Peper en zout naar smaak
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de aardappelen en snijd de boven en onderkantjes er vanaf zodat de aardappelen rechtop kunnen staan.
Bak ze aan in een koekenpan met olie en doe er vervolgens de boter ook bij.
Strooi de tijm over de aardappelen en breng op smaak met peper en zout.
Zorg er voor dat de aardappelen aan alle kanten gebakken worden.
Breng de aardappelen vervolgens over in een ovenschaal en doe daar de bouilon bij en doe dit in de oven.
De aardappelen hadden bij mij een half uur nodig, check ondertussen wel of er bouillon in de de ovenschaal ligt, voeg eventueel toe als de aardappelen niet gaar zijn.
Serveer met een salade en groenten of vlees. Enjoy!
4 Comments
Dat ziet er lekker uit!
Dankjewel Chaima! <3
Ik heb het nooit eerder zo bereid. Lijkt me heerlijk!
Ze waren heerlijk!