Deegwaren, Food

Pizzakorf

pizzakorf -theorangegarden

 

Zoals jullie weten ben ik dol op pizza’s het is serieus mijn favoriete comfort food, mijn guilty pleasure en iets waar je me echt voor wakker mag maken. Ik voel me opeens een stuk ongezonder nu ik dit zeg, maar geloof me ik eet echt niet zo vaak een pizza. Ik maakte pas geleden een pizzakorf. Kleine broodjes die in en ronde vorm worden gelegd, gevuld met een heerlijke pizza vulling die je natuurlijk zelf kunt aanpassen naar jou smaak. Zo ontstaat er dus een mooie en vooral lekkere pizzakorf. Ik had graag stappen foto’s willen maken, maar kwam hier helaas niet aan toe. Dus heb ik het zo goed en duidelijk mogelijk proberen uit te leggen. Mocht iets niet duidelijk zijn, let me know!

Benodigdheden:

Deeg:
500 gr. Bloem
1 el. Droge gist
1 thl. Zout
1 el. Suiker
1 ei
Lauw water

Vulling:

Ui
Paprika
Tonijn
olijven
Parmezaanse kaas
Pizzasaus

Bereiding:

Bereid als eerst het deeg. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.

Voeg hieraan de gist, suiker, ei en water toe. Voeg hier niet meteen het zout aan dit dood namelijk de gist. Ik voeg de zout altijd over de ring van bloem om het kuiltje. Wanneer ik zie dat de gist geactiveerd is (door dat het een beetje schuimt) dan kneed ik pas alles door elkaar.

Laat dit rijzen tot het verdubbelt ongeveer na 1 uur.

Snijd de paprika en ui fijn en bak dit lichtjes aan in de pan met een beetje peper en zout. Je kunt het ook rauw erin doen, het is maar net wat jij lekker vind.

Rol het deeg uit en snijd er vierkantjes uit. In elk vierkantje leg je de saus, kaas en vulling. Dit kun je zo lekker maken als je wilt. Zorg ervoor dat wel alles fijn gesneden is zodat het makkelijk in het deeg past.

Sluit dit vierkantje door de hoeken bij elkaar te brengen en maak een mooi bolletje. Ook hierbij kun je grote of kleine vierkantjes maken.

Leg ze in een ronde bakplaat of ovenschaal zoals ik leg dit zo tegen elkaar aan tot het een mooie pizza korf word.

Besmeer de bovenkant met een beetje olie en strooi hier een beetje oregano over. Bak dit af in de oven tot goudbruin op 200°C

pizzakorf 1 -theorangegarden

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Jorien 23 maart 2015 at 17:28

    Omg, dat klinkt heerlijk zeg. Ik denk dat mijn man dit ook heel lekker zou vinden, ga het eens uitproberen!

  • Leave a Reply