Ik had nog doperwten over van een maaltijd en daaruit is dit kleine receptje ontstaan. Doperwten cakes, ik wist eerlijk gezegd niet hoe ik ze moest noemen, maar ze leken een beetje op pancakes en een rost in. Ik heb ook is eerder aardappel rosties gedeeld, maar dit is net iets anders. Het zit tussen een pancake en rösti in. Verder zijn ze erg makkelijk te maken en kun je deze doperwten serveren tijdens een lunch of als bijgerecht bij het avondeten. Klik gauw verder voor het recept!
Benodigdheden: (voor 16 stuks)
345 gr. Voorgekookte doperwten
30 gr. Parmezaanse kaas
20 gr. Kaas
Klein bosje peterselie
2 eieren
45 gr. Bloem
2 el. Yoghurt
Zonnebloem olie
Peper en zout naar smaak
Bereiding:
Doe de doperwten in een schaal.
Voeg hieraan de (geraspte) kazen, fijn gesneden peterselie, eieren, yoghurt en bloem toevoegen.
Mix dit tot alle ingrediënten zijn goed gemengd zijn.
Doe 2 eetlepels zonnebloem olie in een koekenpan en bak hierin de doperwten cakes. Wanneer je ze zonder de zonnebloem olie bakt krijgen ze geen korkant korstje, maar meer iets als pancakes. Dus een zachte buitenkant.
Serveer met een saus of bij een salade. Enjoy!
2 Comments
Interessant. Denk je dat het zonder de eieren ook lukt?
Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar denk het wel. Laat me het weten, mocht je het geprobeerd hebben <3