Deegwaren, Food, Hoofdgerecht

Tonijn pizza met olijven

Tonijnpizza 1- theorangegarden

In de 25 food vragen tag kreeg ik de vraag waar ik niet zonder mee kon en dat is PIZZA! I love pizza! Ik had in mijn zwangerschappen echt van die pizza aanvallen als ik het zo mag noemen. Ik at heel makkelijk een pizza (30cm) in mijn eentje en het liefst de volgende dag weer. Ik gaf mijn zwangerschap toen der tijd altijd de schuld. Tja, why not! Alleen nu heb ik niks om de schuld te geven, ik heb nog steeds momenten dat ik heb gegeten en rond een uur of 22.00 ik denk van “Hmm.. zullen we een pizza bestellen?”. Gelukkig hou ik van koken en maak ik mijn pizza graag zelf. Ik vind dit pizza recept zo makkelijk en snel. Je hoeft een pizza helemaal niet met veel te beleggen om het op smaak te brengen. Ik vind deze tonijn pizza met olijven heerlijk! De saus is simpel en beetje zoet, maak je die liever wat uitgebreider dan kun je mijn pizza saus daarvoor gebruiken.

Benodigdheden:

Pizzadeeg
2 blikjes tonijn
1 blikje tomatenpuree
1 el. Suiker
Handje zwarte olijven
2 rode uien
Geraspte kaas
1 bol mozzarella

Bereiding:

Maak je pizzadeeg klaar en verdeel het deel over de bakplaten.

Mix in een schaaltje de tomatenpuree met de suiker, zout en peper.

Hier smeer je de pizza bodem als eerst mee in.

Vervolgens verdeel je er een beetje kaas overheen, zowel de mozzarella als de andere kaas.

Verdeel de ui ringen, de tonijn en de olijven en eindig nu met een laag kaas.

Alles doe je eigenlijk op smaak, hou je veel van olijven dan doe je er veel olijven etc. Zorg er alleen wel voor dat je de ingredienten goed verdeeld zodat het deeg wel de kans krijgt goed te garen in de oven.

Bak de pizza’s in de oven tot de korst een goudbruine kleur heeft en laat even een paar minuten afkoelen voor het snijden. Zo krijg je de mooiste stukken pizza. Enjoy!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Andrea 10 december 2014 at 15:48

    Dit klinkt echt heerlijk!

    • Reply theorangegarden 10 december 2014 at 18:27

      Dankjewel Andrea en dat is het zeker! hihi

    Leave a Reply