Ik maakte laatst deze heerlijk wortel muffins. Ik deelde eerder de worteltaart met creamcheese frosting, hier wilde ik eigenlijk ook frosting op doen, maar vond ze zo ook heerlijk. Mocht je er liever wel wat op doen dan kun je eventueel een beetje gesmolten witte chocolade op doen of de creamcheese frosting van dit recept.
Benodigdheden:
250 gr. Bloem
1 ½ thl. Bakpoeder
120 gr. wortel
200 gr. suiker
3 eieren
150 ml. olie
snufje zout
1 ½ thl. Kaneelpoeder
½ thl. Baksoda
Bereiding:
Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel, zout en baksoda en leg dit samen in een kom.
Doe de eieren en de suiker in een schone kom en mix dit tot glad door elkaar.
Voeg de olie toe en mix dit door elkaar.
Spatel dan het bloem mengsel door de natte ingrediënten, doe dit net zolang tot de bloem is opgenomen.
Voeg als laatste de wortel toe en spatel dit er doorheen.
Bak de wortel muffins af op 180°C tot goudbruin, check ze door een sateprikker in het midden van de wortel muffin te prikken. Als deze er schoon uit komt zijn de muffins klaar zo niet, laat ze dan even doorbakken.
Laat afkoelen op een rooster of.. eet ze lekker warm op! Enjoy!
No Comments