Ik had laatst zo een trek in kipsate of een patatje pindasaus. Alleen had ik geen pindasaus, nog zin om naar de snackbar te gaan. Dus ging ik het zelf maken en vind het nog veel lekkerder ook!
Ik deel vandaag dit simpele en snelle recept met jullie. Mocht je niet van pittig houden, laat de sambal dan weg.
Benodigdheden:
½ ui
1 grote teen knoflook
1 thl. Gemberpoeder
½ pot pindakaas
3 el. Ketjap
200 ml. Melk
200 ml. Water
Peper en zout
1 el. Sambal
Bereiding:
Snijd de ui fijn en fruit dit aan in een klein pannetje.
Voeg vervolgens de knoflook en gemberpoeder toe.
Voeg de pindakaas en melk toe en roer dit goed door.
Voeg de ketjap, sambal en water toe en mix dit goed door.
Wanneer de pindasaus nog te dik is, voeg dan eventueel nog wat meer water toe. Doe dit beetje voor beetje en roer tussendoor alles goed door.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet in een schoteltje en serveer direct! Enjoy!
8 Comments
Mjammm nu heb ik zin in kroepoekjes met pindasaus! Alleen geen kroepoek in huis :(
Oh heerlijk! At dit met nasi, kipsate and…kroepoek solly <3 Maar gauw naar de supermarkt dan hihi
Lekker lekker! Ik koop hem altijd kant en klaar maar ik ga het zeker zelf eens maken. Nu heb ik er wel zin in haha.
Haha, je zult er geen spijt van krijgen! hihi
Hoi hoe groot is de pot met pindakaas die je gebruikt? Bedankt voor het recept!
Sorry Mouna voor de late reactie, ik was vergeten je vraag te beantwoorden. De pot is 500 gram die ik gebruikt heb.
Bedankt voor je reactie! In dat geval dan 250 gram pindakaas gebruiken. Lijkt me heerlijk, gauw proberen dus!
Graag gedaan meid! Laat je me weten hoe het geworden is?