Food, Sausjes

Pesto Rosso

Pesto Rosso 1- theorangegarden

Pesto maak ik graag zelf. Je hebt zoveel verschillende variaties, ik heb al eerder een groene basilicum pesto met jullie gedeeld. Ook heb ik gedeeld hoe je weckpotten kun steriliseren voor gebruik. Zo blijft je product langer houdbaar. Dit keer deel ik een makkelijke en snelle pesto rosso, wat een rode pesto is. Grotendeels bestaat het uit zongedroogde tomaten, die kun je gewoon in de supermarkt kopen. Pesto rosso kun je heerlijk gebruiken door de pasta, pizza en andere iItaliaansegerechten. Ik zal hier later nog recepten van delen!

Benodigdheden:

146 gr. Zongedroogde tomaten
2 tenen Knoflook
25 gr. Pijnboompitten
43 gr. Parmezaanse kaas
15 gr. Basilicum
50 ml. Olijfolie

zout en peper naar smaak

Bereiding:

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Doe de zongedroogde tomaten, knoflook, basilicum en Parmezaanse kaas allemaal in de keukenmachine.

Voeg hierbij beetje voor beetje de olijfolie toe tot het de juiste dikte krijgt. Ik heb hier 50 ml voor moeten gebruiken, maar let erop dat bij de zongedroogde tomaten ook olie zit dus het kan zijn dat je meer of minder nodig hebt.

Breng op smaak met peper en zout.

Wanneer het een mooi mengsel is geworden doe het dan in een luchtdichte pot en voeg daar nog olijfolie aan toe tot het erboven uit komt. Zo blijft de pesto langer houdbaar.

Enjoy!

Pesto Rosso - theorangegarden

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Najat 17 november 2014 at 14:11

    Ziet er heerlijk uit! Mooie foto’s!

  • Leave a Reply