Bijgerecht, Food

Pesto

pesto -theorangegarden

Super simpel en heerlijk! Pesto kun je maken met een aantal simpele ingrediënten. Binnen no-time heb je het gemaakt en het vergt echt niet veel van je kitchen skills. Ik maak mijn pesto graag zelf, zo weet ik precies wat er in zit en dat het van goede kwaliteit is. Je kunt de pesto gebruiken in verschillende gerechten. Ook zijn er verschillende pesto’s om te maken. Dit keer maak ik pesto van basilicum en pijnboompitjes.

Benodigdheden:

2 cups basilicum
20 gr. Pijnboompitjes
2 tenen knoflook
1 thl. Citroenrasp
1 el. Citroensap
50 ml. Extra vergie olijfolie
12 gr. Parmezaanse kaas
Zout en peper naar smaak

Pesto-theorangegarden

Bereiding:

Rooster de pijnboompitjes en doe dit in een keukenmachine.

Voeg de basilicum,  knoflook, citroensap en citroen rasp toe. Breng op smaak met wat zout en peper en mix dit in de keukenmachine.

Tijdens het mixen voeg je een beetje voor beetje de olijfolie toe. Zorg er voor dat de olijfolie extra vergie is, die is extra vol van smaak.

Wanneer dit tot een goede substantie gemixt is, doe je het in een kom en meng je met een lepel de geraspte Parmezaanse kaas erbij.

Doe de pesto in een potje en doe er nog wat olijfolie bij. Zo blijft er een laagje olijfolie op en komt er geen lucht in de pesto en is het langer houdbaar. Dat betekent langer genieten! Enjoy!

pesto 2- theorangegarden

 

Heb jij al geprobeerd pesto zelf te maken?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply kelly 13 juni 2014 at 08:40

    Ja….ik vind dit zo lekker en leuk om te maken. Ik heb het recept ook mijn site staan. Twee versies!! Love it!! Als je eenmaal een zelfgemaakt geproefd heb, wil je niks anders meer!

    • Reply theorangegarden 13 juni 2014 at 12:04

      Klopt inderdaad het is heerlijk homemade! Zal ze niet meer uit de winkel kopen het is ook heel makkelijk zelf te maken.

    Leave a Reply