Food

Mini Kumpir

Kumpir - theorangegarden

Kumpir, jaren geleden hoorde ik het voor het eerst. Alleen was het bij mij in de buurt nog niet te koop, noch had ik ervan gehoord. Het klinkt veel vreemder dan het is, want het is namelijk gewoon een gepofte aardappel met een sausje en salade erop. Je kunt er ook vlees of kip op doen, zelf heb ik het dit keer vegetarisch gehouden. Als je kumpir koopt bij een zaakje, is het meestal een enorme aardappel die rijkelijk gevuld is. Helaas, had ik deze aardappelen niet in huis en heb ik dus een mini kumpir gemaakt.

Je kunt de topping aanpassen met wat je lekker vind, denk aan; rode kool, olijven, rode bietjes, tomaten, kortom wat je maar lekker vind!

Benodigdheden:

8 kleine aardappelen
150 gr. Doperwten
1 klein blikje mais
2 wortelen
4 augurken
1 teentje knoflook
3 el. Yoghurt
2 el. Mayonaise
Peper en zout naar smaak
Paar takjes peterselie

Bereiding:

Warm de oven voor op 200°C.

Was de aardappelen goed en wikkel deze individueel in aliminiumfolie, dit hoeft niet netjes zolang het maar goed dicht is.

Bak ze af in de oven voor 60 minuten.

Blanceer de doperwten en leg dit apart.

Snijd de augurken en rasp de wortelen.

Meng de yoghurt, mayonaise, een geperst teentje knoflook en de fijngehakte peterselie samen tot een saus.

Breng de groenten en je saus op smaak met peper en zout.

Wanneer de aardappelen gaar zijn, halveer je ze voorzichtig en dress ze met de groenten en je sausje.

Met een beetje sambal heb je een heerlijke mini kumpir om van te genieten. Enjoy!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply