Bijgerecht, Food, Hoofdgerecht

Groentenburger

Groenteburger 2- theorangegarden

Ik hou wel van een goede burger,gemaakt van gehakt, kip of.. groenten! Als kind ben ik een moeilijke eter geweest. Ik was altijd kieskeurig en groenten at ik liever niet. Mijn moeder maakte een keer  lasagne waar ze champignons aan de saus toevoegde. Zonder dat ik het wist at ik het op. Na mijn bord naar de keuken gebracht te hebben zag ik er restjes champignons liggen. Laaiend en boos was ik, maar waarom? Ik had ze intussen al opgegeten. Nu heb ik dat probleem ook met mijn zoontje, die soms aangeeft iets niet lekker te vinden. Maar wanneer ik het heel fijn snijd of hij het niet in de gaten heeft eet hij het toch op. Kids.. (zucht)

Ik deel vandaag daarom met jullie mijn recept van een groentenburger. Je kunt er natuurlijk mee variëren betreft de groenten en natuurlijk stiekem de groenten in verwerken die jouw kind niet lekker vindt. Maar echt waar dit is niet alleen lekker voor kinderen, ook voor volwassenen is het om te smullen.

Benodigdheden:

3 grote aardappelen
1/2 broccoli
1 wortel
3 el. Mais uit blik
Peper & zout naar smaak
½ thl. Paprikapoeder
½ thl. Knoflookpoeder
½ thl. kurkuma
Verse peterselie of koriander
1 el. boter

Ei
Panneermeel
Bloem

Bereiding:

Kook de aardappelen, broccoli en wortel.

Wanneer deze gaar zijn stamp je ze fijn met de kruiden en boter.

Doe daarna de mais erbij en roer dit goed door.

Leg een stuk bakpapier op een bakplaat of snijplank en vorm het aardappel mengsel in de gewenste vorm. Ik heb hier een grote ronde burger gemaakt. Je zou ook kleintjes kunnen maken.

Groenteburgers 1- theorangegarden

Leg dit even in de vriezer om op te stijven.

Wanneer de burgers wat harder zijn geworden haal je ze uit de vriezer. Vervolgens haal je ze als eerst door de bloem, het geklopte ei en tot slot door het paneermeel. Bak ze in een koekenpan tot goudbruin.

groentenburger-theorangegarden

Voilà, je burgers zijn klaar om op te eten. Je kunt ze zo opeten of in een broodje!

Verwerk jij weleens groenten in een gerecht die jij (of iemand anders) niet lekker vind?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Little Yara 13 mei 2014 at 16:38

  Dit ga ik zeker eens proberen! #Heerlijk

 • Reply FSHN Forward 13 mei 2014 at 19:45

  Ziet er erg lekker uit!

 • Reply Chaima 22 augustus 2014 at 01:10

  Dit ziet er goed uit zeg! Ik ga al jaren niet meer naar de mc en zocht nog steeds een goed recept om het zelf te maken. Dit ga ik dus eens ff snel uit proberen! Ik krijg er nu zelfs trek van!

  • Reply theorangegarden 22 augustus 2014 at 10:59

   Dankjewel! Ben benieuwd wat je ervan zult vinden!

  Leave a Reply