Food, Hoofdgerecht

No Butter Chicken

no butter chicken - Theorangegarden

 

Ik hou ontzettend veel van rijk gekruid eten. Een ontzettend bekend gerecht in de Indiaanse keuken is no butter chicken, echter kwam ik erachter dat de manier hoe ik het maak vergelijkbaar is met hoe de meeste Indiërs het in het westen maken. In India zelf maken ze bijvoorbeeld geen gebruik van tomatenpuree dus ik durf dit dan ook geen authentiek gerecht te noemen. Ondanks dat vind ik het wel echt super lekker en super comfort. Je kunt dit gerecht eten met pilau rijst of plat brood.

Benodigdheden:

300 gr. Kipfilet
1 ui
4 el. Griekse yoghurt
Een duim verse gember
3 tenen knoflook
2 thl. Tomatenpuree
1thl. Komijnpoeder
1 thl. Kurkuma
1 thl. Chillipoeder
1 el. Bruine suiker
Verse koriander

Bereiding:

Doe de yoghurt, gember, knoflook en alle kruiden in een kom. Mix dit goed door elkaar.

Snijd de kip in kleine stukjes en leg dit de kom en roer dit goed door de marinade. Het beste is om dit een nacht van te voren te doen zodat alle smaken goed kunnen intrekken en anders laat je dit minimaal 30 minuten in de koeling staan.

Snijd ondertussen de ui en fruit dit aan in de pan met een beetje olie, voeg dan de kip toe en bak dit goed aan.

Voeg dan de tomatenpuree en de suiker toe en roer alles goed door.

Wanneer de kip gaar is en de saus mooi is ingedikt is het klaar.

Garneer met verse koriander en serveer met heerlijke pilau rijst. Deze combinatie is werkelijk heerlijk. Enjoy!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply Emily van Kampen 2 december 2014 at 14:51

    Lijkt me heerlijk! En dan maakt het voor mij niet uit dat daar in de authentieke versie geen tomatenpuree in gaat. Als het maar smaakt!

    • Reply theorangegarden 2 december 2014 at 17:26

      Ja haha daarom! Vond het wel interessant, want kende niet anders eigenlijk.

  • Reply Bouchra 6 december 2014 at 14:39

    Dit ga ik een keertje proberen, lijkt me lekker!

    • Reply theorangegarden 6 december 2014 at 23:32

      Het is heerlijk als je van Indian Food houdt. Laat het me weten hoe je het vind als je het uitgeprobeerd hebt hihi

  • Reply Nilou 7 december 2014 at 23:52

    Wat grappig, ik ken wel butter chicken, maar geen no butter chicken, weet je toevallig wat het verschil is?

  • Reply Danielle 10 december 2014 at 10:26

    Authentiek of niet.. het ziet er heerlijk uit! Ik gebruik normaal altijd gewoon curry pasta om een lekkere curry te maken – mega lui- maar ik zal dit recept eens uitproberen! De meeste dingen heb je toch vaak al gewoon in huis!

  • Reply imane 18 december 2014 at 12:23

    Helloo! Dit gerecht was zoo heerlijk! Lekker rijk gekruid, ik hou daar van. Xxx keep up the good work! Xx

    • Reply theorangegarden 18 december 2014 at 12:50

      Aah fijn dat je het lekker vond! Met pilau rijst nog gecombineerd?

    Leave a Reply