Food, Zoet & gebak

Malteser Cake [+Recept]

Voor vandaag even geen Sarah, maar Leyla met een guestpost! Ik vertaal vaker recepten, artikelen, DIY-activiteiten op mijn eigen blog (grootkapje) en deel allerlei andere dingen die me inspireren. Sarah inspireert mij o.a. erg qua koken, dus leek me leuk om eens voor haar (én jullie) een recept te vertalen! Zie hieronder: een Malteser cake!

malteser cake malteser cake malteser cake malteser cake

 

Voor de cake:

130gr boter op kamer temperatuur
130gr fijne kristalsuiker (golden caster sugar)
2 eieren
130gr zelfrijzend bakmeel
70gr Horlicks (zie hier)
1/2 theelepel bakpoeder
3 eetlepels melk
3 eetlepels gekookt water

*De cake hierboven is gebakken in een bakvorm van ongeveer 13cm (5 inch) om een kleine, maar toch hoge cake te krijgen. Voor de bovenstaande cake is het cake beslag 2x gemaakt. Indien je een cakevorm van 18, of 20 cm gebruikt, dan wordt er aangeraden om het bovenstaande beslag te maken en te verdelen over 2 bakvormen. Je krijgt dan wel een kortere cake (maar de smaak blijft gewoon hetzelfde).

Verwarm de oven voor, 180ºC. Smeer de bakvorm(en) in met boter, en leg ook bakpapier onderin. Meng de zachte boter en fijne kristalsuiker, tot het wit en romig is. Voeg 1 ei toe, even kloppen en voeg daarna het 2e ei toe. Haal de bloem, bakpoeder en Horlicks door een zeef, hop in de kom en meng met een spatel tot het bijna gemengd is. Voeg de melk toe, en nogmaals mengen met de spatel. Doe er nu het gekookte water bij (3 eetlepels). Doe het mengsel nu snel in de bakvorm en doe het in de oven. Bak voor 20-25 minuten of tot het een goede kleur heeft (en als je er een stokje insteekt, dat die er schoon uitkomt).

Voor de chocolade ganache:
150gr donkere chocolade
150ml slagroom

Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom. Verhit de room (tot het wat stoomt) en giet nu de room (uit de pan, in de kom), over de chocolade stukjes. Laat het even zitten voor een paar minuten en roer daarna tot je een glad mengsel hebt; je ganache is klaar!

Malteser cake + recept! Via theorangegarden.nl & @grootkapje

Garnering:
Uiteraard, maltesers. 2 pakken.

Snijd de cakes voorzichtig doormidden. Doe wat ganache tussen de lagen, stapel de lagen op en doe vervolgens een ‘crumb coat’ over de cake. Deze term houdt in dat je een dunne laag van je cake topping (chocolade ganache in dit geval) over de hele cake aanbrengt, en het dan heel even in de koelkast zet. Dit zorgt ervoor dat je de rest van de topping heel gemakkelijk kunt aanbrengen (en geen gedoe hebt met vallende cake kruimels bij het aanbrengen van de ganache).

Doe er dus een dun laagje chocolade ganache op, en zet de cake heel even in de koelkast, zodat dat laagje wat harder kan worden. In de tussentijd; snijd met een scherp mes de maltesers door de helft. Haal de cake uit de koelkast, doe de rest van de ganache erop en versier met de maltesers zoals je wilt (indien je het doet zoals op de afbeelding, begin bovenop en dan voorzichtig de zijkanten afwerken). Doe de hele cake weer in de koelkast voor ongeveer 10 minuten. De cake kun je het beste opeten op de dag zelf, omdat de maltesers zachter worden en zelfs uit elkaar kunnen vallen. Enjoy!

Via: Emma, poiresauchocolat. Guestpost: grootkapje ^^

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Madelon 13 november 2014 at 19:04

    Heb je trek in zoet en dan zie je dit. Te gevaarlijk!

  • Leave a Reply