Deegwaren, Food

Turkse Pide met gehakt

Turkse Pida - theorangegarden

Wie is er nou niet gek op zelfgemaakte broodjes en dan nog met een hartige vulling yumm.  Nou ik in ieder geval wel! Ik word altijd helemaal blij als ik een bord hartige hapjes zie liggen. Of de geur die uit de oven zich verspreid door het hele huis, heerlijk. Ik heb me laten inspireren door de turkse keuken. In mijn woonplaats heb je in bijna elke winkelstraat wel een Turkse bakker of snackzaakje.Deze turkse broodjes zijn lekker zacht en Hier een receptje wat ik al heel lang maak en altijd in de smaak valt bij anderen. ideaal voor bij de picknick of gewoon als lunch.

Benodigdheden:

20gr verse gist
½ thl. Suiker
400gr bloem
½ thl. Zout
1 el. Olie
2 volle eetlepels yoghurt
150 ml lauw water

Vulling:
Gehakt
1 ui
1 paprika
Tomatenpuree
Zout & peper
Gember, komijn
Paprikapoeder
Beetje sambal

Bereiding:

Deeg:

Los de gist op in het water en leg dit voor 15min apart.
Doe de rest van de ingrediënten in een diepe kom en maak een kuiltje in het midden waar je de gistoplossing erin doet en kneed dit tot een soepel deeg.
Leg dit daarna in een schone kom en laat dit 1 uur rijzen onder een theedoek of plastic zak.

Nu maken we de vulling.
Maal de ui en paprika fijn in een keukenmachine.
Bak het gehakt samen met de paprika en ui in een koekenpan. Voeg meteen de kruiden en tomatenpuree toe en meng alles goed door elkaar.

Warm de oven voor op 225 graden celsius.

Als het deeg in volume is verdubbeld verdelen we dit in ongeveer 12 deegballetjes.
Rol de bal uit op je werkblad in een ovale vorm en vul die met de vulling. Druk de zijkanten wat naar elkaar toe zoals ze op de afbeelding gevormd zijn. Doe dit met de rest van het deeg.

Smeer de randen in met eigeel en bak ze direct af. Serveer met een knoflooksausje, wat extra sambal en misschien nog een frisse salade en je maakt van iets simpels, iets speciaals!

Next Post

You Might Also Like

11 Comments

  • Reply imane 21 april 2014 at 22:50

    Hhhmmm ziet er lekker uit, ga het gauw uit proberen! Keep up the good work ;)

    • Reply theorangegarden 22 april 2014 at 12:38

      Bedankt! Hoop dat je het lekker zult vinden!

  • Reply UmmAbderrahman 22 april 2014 at 22:27

    Nomnom Saar!! Je pides en pizza jumm! Ik kan niet wachten om de rest van je blog te zien/ te lezen! Succes lieverd

    • Reply theorangegarden 23 april 2014 at 12:53

      Dat is lief van je Heel erg bedankt!

  • Reply Nilou 30 april 2014 at 12:03

    OMG, dit ga ik uitproberen :D

    • Reply theorangegarden 1 mei 2014 at 00:00

      Oh super leuk! Ben benieuwd wat je ervan zult vinden!

  • Reply Yasmine 10 juli 2014 at 16:21

    Ziet er super lekker uit! Ik ga er meteen aan beginnen :) Weet je ook toevallig voor hoeveel personen dit recept bestemd is?

    • Reply theorangegarden 10 juli 2014 at 20:11

      Ik denk dat je hier voldoende hebt voor 5 personen. Het ligt er een beetje aan hoe klein je ze maakt. Ben benieuwd wat je ervan zult vinden!

  • Reply jouvence 19 juli 2014 at 22:32

    ziet er erg lekker uit ♥

  • Reply Tessa 7 oktober 2014 at 16:25

    Hi, ik ontdek net je blog nav je like op IG op een foto van me! Ik zie een boel lekkere dingen hier en mooie foto’s!

    Maar hoeveel gehakt gebruik je ongeveer? 300 gram of 500 gram?

    • Reply theorangegarden 23 oktober 2014 at 00:43

      Bedankt voor de complimenten Tessa. Ik gebruik ongeveer 350 gr. gehakt, soms meer en soms minder maar zal het meteen in recept zetten.

    Leave a Reply