Deze Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus is een authentiek recept. Wat van moeder naar dochter geleerd is. Ik vind deze gehaktballetjes heerlijk, het gehakt is gekruid dus vol van smaak en zo ook is de tomatensaus gemaakt van verse tomaten en kruiden. Dit gerecht wordt op z’n Marokkaans met brood gegeten, maar mocht je dat niet willen dan kun je dit gerust met pasta, rijs of aardappelen eten.
Wat ik ook lekker vind is om er een eitje op te bakken in de pan ter variatie.
Benodigdheden:
Marinade;
300 gr. Gehakt
1 thl. Ra’ta (Marokkaanse kruidenmix)
½ thl. Peper
1 thl. Paprikapoeder
3/4 thl. Zout
Snufje safraan (optioneel)
Bosje koriander
1 ui
2 teentjes knoflook
Tomatensaus;
4 gepelde tomaten
2 volle thl. Tomatenpuree
1 suikerklontje
Paar takjes koriander
Paar takjes peterselie
1 thl. Pikante paprikapoeder
Peper en zout naar smaak
Water
Bereiding:
Maak als eerst de gehakt marinade. Snijd de uien, knoflook, peterselie en koriander fijn en doe dit in een kom met de gehakt. Voeg ook allee kruiden toe en kneed dit door tot alles gemengd is.
Maak nu van het gehakt kleine balletjes.
Bak de balletjes in een hapjespan, dat is namelijk handig zodat de balletjes verspreid liggen en de pan nog diep genoeg is voor de saus die er nog bij komt.
Pel de tomaten en pureer deze. Wanneer het gehakt bruin gebakken is voeg je de tomaten toe.
Voeg ook de rest van de kruiden, koriander en peterselie toe aan de saus en mix dit even door.
Voeg de tomatenpuree toe en de suiker om het zuur een beetje tegen te gaan. Mix dit even samen.
Voeg een klein beetje water toe en laat dit even pruttelen.
Wanneer de saus is ingedikt is het klaar, schep op een mooi bord de balletjes met de saus. Serveer met vers brood en eventueel frietjes. Yummy enjoy!
Waar eet jij je gehaktballetjes het liefst mee?
5 Comments
Jammie!
Blijft heerlijk deze klassieker. Zo gemaakt en super lekker.
Klopt zeker! Vind het heerlijk!
Heb het toevallig paar dagen geleden nog gemaakt. Heerlijk!
Aah lekker, maak je het op dezelfde manier?