Food, Hapjes

Frittata taartje

Fritata-theorangegarden

Ik heb eens een discussie gehad hoe je dit nou moet benoemen, schrijven of uitspreken. Ik noem het namelijk meestal ‘tortia’, maar ik weet nu al dat iemand mij zit uit te lachen. Dus voor haar’ tortilla’ en ‘frittata’ voor de meeste die bekend zijn met deze benaming.

Nu dat gezegd te hebben terug naar het recept. Het is een super makkelijk recept en je kunt er van alles in doen wat je lekker vind. Ik heb ze in kleine taart vormpjes gedaan, omdat ik dat er gewoon leuk uit vind zien. De frittata taartjes zijn ook ideaal voor een picknick een buffettafel of gewoon lekker als snack! Je kunt ze ook in een muffinvorm leggen, dan zijn ze wat hoger. Het is maar net wat je wilt.

Benodigdheden: (genoeg voor 4 frittata taartjes)

1 grote aardappel of 2 normale
½ paprika
½ ui
3 eieren
1 thl. Knoflookpoeder
1 thl. Uipoeder
½ thl. Pikante paprikapoeder
Paar takjes peterselie
Peper en zout naar smaak

Bereiding:

Schil en snijd de aardappel in kleine stukjes, frituur deze in de olie

Snijd de ui en paprika fijn en bak dit in een koekenpan.

Wanneer alles gebakken is meng je dit even samen.

Ondertussen mix je de ei met de kruiden en peterselie.

Vet de schaaltjes in en doe er laagje bakpapier in. Zo blijft je taartje niet plakken, ik was deze stap namelijk vergeten en ze kwamen er moeilijk uit.

Bak ze af in de oven op 200°C voor ongeveer een kwartiertje. Check wel altijd of ze gaar zijn dat kun je zien aan het ei dat gestold is.

Fritata 2-theorangegarden

Hoe noem jij zo een gerechtje, tortia, tortilla, frittata, of iets heel anders! Ben beniewd, laat het me weten in de comments!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply