Zo een zeven jaar geleden, toen ik nog studeerde. Werd ik uitgenodigd door een lieve vriendin om bij haar zus te gaan eten. Ik kan me nog herinneren dat ik die periode erg last had van mijn darmen en weinig kon eten. Ondanks dat ben ik toch gegaan en het was ontzettend leuk! De familie was erg aardig en het was super gezellig. Natuurlijk was er veel eten en waaronder deze tandoori loempia’s. Ik vond ze heerlijk en zo lekker dat ik het recept gevraagd heb. Nu zeven jaar later maak ik ze nog steeds. Ik ben erg dankbaar voor de gastvrijheid van die dag en wil daarom het recept van de tandoori loempia’s maar al te graag met jullie delen. Hoop dat je er net zo van kunt genieten als ik!
Benodigdheden:
¼ witte kool
200 gr. Taugé
2 wortels
300 gr. Kipfilet
1 ui
2 el. Tandoori kruiden
Peper en zout naar smaak
Bereiding:
Pocheer de kipfilet in een pan met water en voeg een beetje peper en zout toe. Wanneer de kip gekookt is laat je dit afkoelen.
Snijd ondertussen de ui en bak deze in een wok met olie.
Ondertussen rasp je de kool en de wortelen en voeg je dit toe.
Wanneer dit allemaal bijna gaar is voeg je de taugé toe. Bak dit even mee en breng alles op smaak met peper en zout.
De kip is inmiddels afgekoeld dus die kun je nu pluizen. Doe dan de tandoori kruiden erbij en mix dit door. Voeg de kip dan bij de rest in de pan.
Laat dit allemaal even samen bakken tot alles goed gemixt is.
Laat het mengsel afkoelen en vouw hiermee de loempiavellen.
Hieronder staat de vouw techniek die ik het prettigst vind werken.
Bak de loempia’s af in een pan met olie.
De loempia’s kun je ook invriezen, bij het eruit halen laat ze even ontdooien zodat ze makkelijker los laten van elkaar. Dan kun je meteen bakken in de hete olie. Enjoy!
Wat is jouw favoriete loempia?
5 Comments
Ik maak ze met chinese roerbakmix en kip. Even kruiden natuurlijk en vouwen maar. Ook erg jammie. Is het proberen waard. Ik ben ook erg benieuwd naar die van jou!
Ik maak ze ook vaak met zo een roerbak mix, lekker snel. Heb ook een ander loempia recept die je hier kunt vinden ; http://theorangegarden.nl/2014/05/07/loempia/ ben benieuwd welke kruiden jij erin gebruikt.
Het ziet er heerlijk uit.
Dankje!
Heerlijk zeg!