DIY, Lifestyle

DIY; Kruidenzaadjes in een dop #3

kruidenplantjes update-theorangegarden

Een tijdje geleden deelde ik met jullie dat ik zou beginnen met het zaaien van zaadjes van heerlijke kruidenplantjes. In het artikel las je hoe ik de zaadjes zaaide in een eierdopje. Ook hield ik jullie op de hoogte toen deze ontkiemd waren. De plantjes deden het goed! En het ging ontzettend hard.

Ik realiseer me nu dat het al een aantal maanden geleden is toen ik dit allemaal met jullie deelde. In de tussentijd heb ik wel wat foto’s genomen dus die zal ik delen in het artikel “DIY; Kruidenzaadjes in een dop #3 “. Dit word het laatste artikel omtrent deze plantjes en mijn ervaring met de budget zaadjes van de action!

De zaadjes groeide hard zoals je zag in deel 1 en deel 2.

Helaas hebben de tijm en de rozemarijn het niet gered. Bij de rozemarijn bleef het op 1 plantje en die viel langzaam ook terug. De tijm had overigens wel veel ontkiemde zaadjes en het leek erop dat er veel zou groeien. Jammer genoeg, bleven de plantjes klein en op een gegeven moment was er niets meer. Ik weet niet hoe dit gekomen is, ik heb ze allemal gelijk behandeld. Ik ben geen professional betreft plantjes zaaien en ontkiemen, maar dit vond ik wel erg vreemd. Hieronder een foto van de maand mei. Hier ging het dus al achteruit met de tijm.

kruidenplantje 3-theorangegarden

Gelukkig groeide de bieslook en de basilicum goed verder. Ze werden groter en groter!

kruidenplantje 2- theorangegarden

 

kruidenplantje 2A- theorangegarden

Ik was natuurlijk erg blij met het resultaat. De plek in het eierdopje werd te klein en ik besloot ze buiten te doen, aangezien ze goed groeide en er steviger uitzagen heb ik ze samen in een planten bak op het balkon gehangen.

kruidenplantje juli- theorangegarden

De bieslook heeft trouwens een stokje met wat ijzerdraad eromheen, omdat deze heel slap is en ik het zo makkelijker recht kon houden. Hoe groter de plant hoe minder dit misschien nodig zal zijn.

Ik ben dus erg tevreden met de basilicum en de bieslook. Ik hoop dat ze nog lang in leven blijven en ik er nog veel van mag genieten. Ik heb er nog niks van gebruikt, maar dat zal zeker wel gebeuren.

Ik vind het heerlijk de plantjes zo op mijn balkon en ben zeker van plan meer te zaaien. Ik heb nog zaadjes over dus ben benieuwd of het nog een succes zal worden.

Mocht je weten wat er mis zou kunnen zijn met de tijm en rozemarijn laat je reactie dan gerust achter in de comments. Alle adviezen en ervaringen zijn ook welkom, ik lees ze graag!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply xfaatjee 25 juli 2014 at 10:30

    Oh wat leuk! <3 Mijn oma weet vast wel wat er met je rozemarijn aan de hand is haha! Ik ga het haar vragen meid x

    • Reply theorangegarden 25 juli 2014 at 11:36

      Haha Super! Dat geloof ik graag, die prachtige bos zag er heel goed uit!

    Leave a Reply