DIY, Lifestyle

Kruiden in een dop #2

Kruidenplantje week 1.- theorangegarden

Er zijn al twee weken voorbij sinds ik mijn budget zaadjes gezaaid heb. Daar kun je hier meer over lezen. Ik dacht misschien is het leuk voor een update! Zo kun je zien hoe de zaadjes gegroeid zijn en hoe snel dat gaat. Ben je benieuwd, lees verder!

 

Week 1:

De eerste week heb ik elke dag in volle afwachting gekeken wanneer de zaadjes eindelijk zouden uitkomen. De eerste dagen gebeurde er nog niks. Toch bleef ik ze goed verzorgen door water te geven en ze goed in de zon te leggen. Op dag drie zag ik dat er een klein beetje groen uit kwam en al gauw volgde de rest. Hieronder een foto van hoe ze eruit zien na 1 week.

Kruidenplantje week 1- theorangegarden

Het is vrij snel gegaan en was hier erg blij met het resultaat! Van alles kwamen er meer plantjes uit behalve de rozemarijn. De basilicum (meest linkse dopjes) groeide het hardst samen met de tijm.

Kruidenplantje week 1-theorangegarden

 

Week 2:

Op deze foto zie je al een groot verschil. Wat vooral opvalt is dat de bieslook hoger is gaan groeien en  en dat de rozemarijn niet echt iets doet. Ik geef ze allemaal tegelijk water en ze krijgen allen net zoveel zon. Wel jammer dat ik geen verandering nog zie. Misschien dat de rozemarijn het later wel wat beter gaat doen. Verder doen de rest van de zaadjes het prima.

Kruidenplantje week 2- theorangegarden

 

Hier een close-up van de bieslook. Hij groeit nu erg hard! Dus het gaat goed.

Kruidenplantje week 2..- theorangegarden

Misschien dat ik ze al gauw ga over potten en ze op het balkon gaan in plaats van de vensterbank. Daarover meer in de volgende update!

 

 Wat vind jij van de plantjes? En heb je al meer ervaring met zaaien, laat het me weten in de comments!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply