Deegwaren, Food, Hoofdgerecht

Kipburger

korkante kipburger,

Ik heb van die dagen dat ik dagelijks een burger kan eten. Ik ben gewoon dol op burgers en helemaal op een lekkere krokant van buiten, juicy van binnen kipburger. Een goede saus, een lekker geroosterd broodjes, wat frietjes ernaast en je maakt me blij! En geloof me wanneer ik zeg homemade is the best! Dat is echt zo, heb echt veel burgers gegeten niet alleen de afgelopen weken (whoops!), maar gewoon in mijn leven.

Ben je niet zo weg van kipburgers, probeer dan eens de visburger met tartaarsaus die valt altijd goed in de smaak en is nog eens heel goed en makkelijk te maken!

Benodigdheden:

1 kippenborst.
Sla
Tomaat
Burger broodjes

1 cup Cornflakes
½ cup paneermeel

1 el. Bloem
25 ml. Water
Peper en zout
1 thl. Uipoeder

Saus:

2 el. Yofresh
½ thl. Ketchup
½ thl. Chilisaus
1 el. Peterselie
1 el. Bieslook
1 thl. citroensap
Zout en peper naar smaak

Bereiding:

Mix in een kommetje alle ingrediënten van de saus en leg dit even apart.

Crunchy Kipburger 3 - theorangegarden

Snijd de kip door de helft en  sla dit plat met een vleeshamer. De kipfilet word wat platter en meer gelijk in dikte waardoor het gelijkmatig gaart.

Snijd dan het kipfilet in de gewenste grote, kijk wat er op je broodje past.

Mix de bloem, water, zout, peper en uipoeder door tot een beslagje en leg dit apart, dit heb je straks nodig voor de kip.

Doe de cornflakes met de paneermeel in een andere schaal en breek zachtjes de cornflakes met je handen. Je wilt dat de flakes niet fijn worden, maar slechts een beetje gebroken.

Rol de kip dan door de bloem, dan door het beslagje en vervolgens door het cornflakes mengsel.

Frituur ze in een pan met olie, tot een goudbruin korstje.

Crunchy Kipburger 2- theorangegarden

Grill de broodjes en beleg ze met de saus, sla, kip, saus en tomaat. Eventueel wat cheddar kaas als je dat lekker vind.

Enjoy!

Crunchy Kipburger - theorangegarden

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply Jorien 6 januari 2015 at 15:31

    Oh men wat doe je me aan! Ik wil dit :|

    • Reply theorangegarden 7 januari 2015 at 11:27

      Haha, try it out! Echt super makkelijk! <3

  • Reply Ummu hudayfah 6 januari 2015 at 20:49

    salaamu alaikoum!

    vandaag dit sausje gemaakt bij de burgers en it was goodddd!
    Had zelf nog wel wat ingrediënten toegevoegd, beetje van mij en beetje van jou haha.

    thx xxx

    • Reply theorangegarden 7 januari 2015 at 11:25

      wa alaikum salaam wat leuk om te horen! Graag gedaan!

  • Reply Ibtissam 7 januari 2015 at 01:52

    Ziet er heerlijk uit.

    • Reply theorangegarden 7 januari 2015 at 11:25

      Dankje Ibtissam!

  • Reply Mahwish 12 januari 2015 at 15:02

    Dit ziet er zó lekker uit! Yum.

  • Reply ummu ubaidain 14 januari 2015 at 23:40

    Asalamo ailkoum Sarah,ik heb dit gerechtje een paar dagen geleden gemaakt.
    Het was echt heerlijk Allahoema baarik!
    De kip heb ik in een marinade gedaan van melk, kipkruiden en garam masala. Door de melk blijft de kip sappig van binnen.
    En de saus past er perfect bij. Ik vind bieslook heel sterk van geur maar in de saus vond ik het heerlijk.
    Alleen mijn broodjes waren tijdens het bakken ‘gescheurd’ van beneden. Ik had haast en bij de 2e rijs liet ik ze een halfuur liggen ipv een uur. Kan het daar aanliggen denk je?
    Verder was ik zeer tevreden over de broodjes, ze waren luchtig van binnen.

    • Reply theorangegarden 16 januari 2015 at 00:15

      wa alaikum salaam ummu ubaidain, wat fijn om te horen dat je het heerlijk vond. En de marinade klinkt heerlijk! Ik zou het niet durven zeggen hoe dat is gekomen bij de broodjes, heb het zelf nog nooit meegemaakt. Gelukkig waren ze wel luchtig haha <3 Mocht je ze nog een keer proberen laat me weten hoe het is gegaan bij de tweede rijs als het wel een uur is. Misschien kan ik het als note bij vermelden in het recept! Bedankt voor je feedback!

    Leave a Reply