Food, Hoofdgerecht

Oosterse bami

Oosterse Bami- Theorangegarden

Ik deel vandaag met jullie een lekker bami gerecht. Deze oosterse bami is smaakvol en is de moeite waard om uit te proberen. Met verse groenten en lekkere Oosterse kruiden heb je dit gerecht zo op tafel! Ik heb het vegetarisch gehouden maar je zou er ook kip of vlees aan toe kunnen voegen. Of zoals ik gedaan heb, het erbij serveren.

Benodigdheden:

Bami (voor 4-5 personen)
1 pak nasi/bami groentenpakket
Stukje gember
2 tenen knoflook

1 thl. Kurkuma
½ thl. Korianderpoeder
½ thl. Komijn
1 el. Soyasauce
2 el. Ketjap manis
1 el. Chillisaus
½ thl. laospoeder
Peper en zout

Bereiding:

Breng een grote pan met water aan de kook en kook de bami zoals staat op de verpakking.

Bak de knoflook, gember en groenten in een wok.
Voeg de kurkuma, koriander, komijn, laos, peper en zout toe.
Meng dit goed door. Vervolgende voeg je de ketjap, soya en chillisaus toe.
Als de groenten gaar zijn, voeg je de bami toe en meng je dit goed door.

Je kunt nu eventueel nog een lepel ketjap of soya toevoegen. Zo word je bami donker van kleur.

Oosterse Bami 1- Theorangegarden

Nu is je bami klaar om op te dienen met een heerlijk stuk ketjap kip. Word het allemaal nog lekkerder. Daarnaast serveer ik er vaak ook nog wat andere smaakmakers bij zoals; atjar, gebakken uitjes, zoetzure komkommer, kroepoek en pindasaus.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply