Food, How to

How-to : Weckpotjes steriliseren

Weckpotje -theorangegarden

Ik gebruik vaak weckpotjes om heerlijke zelfgemaakte chutneys, jam of ingelegde groenten in te doen. Ze zijn handig voor van alles en sluiten altijd erg goed af. In vergelijking met een pot met een draaideksel. Maar alvorens ik een weckpot gebruik steriliseer ik die. Dit doe ik zodat het vrij is van bacteriën en ik mijn producten er extra lang in kan bewaren. Ik laat jullie in deze how-to zien hoe ik een weckpotje steriliseer.

 

Breng een pan met water aan de kook.

Weckpotje 1-theorangegarden

Ondertussen haal je de stickers van je potjes eraf en eventuele lijmresten. Ook verwijder je het rubber wat om het deksel zit. Dit moet je niet mee koken!

Weckpotje 2-theorangegarden

Wanneer het water kook leg je de potjes er rustig in. Let op! De potjes moeten wel goed onder water liggen.

Laat dit nu voor ongeveer 15 minuten koken

Haal daarna de potjes eruit met een knijptang en leg dit op een schone theedoek. Laat de potjes aan de lucht drogen.

Weckpotje 3-theorangegarden

Wanneer ze droog zijn, kun je het rubber terug zetten in het deksel. Nu zijn je potjes klaar voor gebruik!

*Potje komt van de Xenos

Wat doe jij in een weckpotje? Laat het mij weten in de comments!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply