Kids Corner

DIY Verf!

DIY verf 4-theorangegarden
Ik heb weer een DIY voor jullie. Dit keer om zelf verf te maken, zodat je hiermee leuke activiteiten kunt doen met je kind. Verf kun je natuurlijk ook kant en klaar kopen vanuit de winkel, dus waarom nog de moeite nemen om het zelf te maken? De verf die ik maak is eetbaar en niet schadelijk. Mochten ze er een likje van nemen dan is er geen reden voor paniek. Mijn kinderen zijn nog jong, dus de kans is groot dat ze het in hun mond zullen doen. Dit is daarom ook geschikt voor de allerkleinste! Daarnaast heeft ook vrijwel iedereen de benodigdheden standaard in huis liggen. Ik heb ook wat geëxperimenteerd met maïzena maar vond dat bloem beter was. Maïzena zakte op een gegeven moment naar de bodem waardoor het water bovenop kwam te liggen. Met meel heb je dat probleem niet, dus hou daar rekening mee!

DIY verf-theorangegarden

 

Benodigdheden:

4 el. Meel
120 ml. Water
Kleurstof in verschillende kleuren
4 lege en schone potjes/schoteltjes
Kwasten
Papier
plakband

DIY verf 1-theorangegarden

Doe de meel in een kom en voeg er beetje voor beetje water bij toe tot de gewenste dikte. Ik heb 120 ml gebruikt, het was nog vrij vloeibaar maar je kunt er zelf meer meel of minder water aan kunnen toevoegen.

Verdeel de vloeistof in verschillende potjes en voeg in elk potje een andere kleur kleurstof  toe.

DIY verf -theorangegarden

Meng dit even met een kwast en je verf is klaar voor gebruik!

DIY verf 2-theorangegarden

Mijn zoontje vond het geweldig om dit te doen. Lekker kladderen en klieren. Hij wees op een gegeven moment naar de muur en zei: “Mama, ook verven!” Waarbij ik even snel moest aangeven dat het alleen op het blaadje mag (haha). Hij herinnerde zich blijkbaar nog dat ik de muur een keer ging verven.

DIY verven-theorangegarden

Tip:  Plak het blaadje op een krant met een plakbandje en maak dit ook weer vast aan de tafel. Zo weet je zeker dat het niet verschuift en de mooie tekening op tafel blijft!

Wat vind je van de DIY?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply