Kids Corner

DIY Vissenkom

DIY vissenkom-theorangegarden

Mijn kinderen zijn nog te jong om een huisdier zelf te onderhouden. Als het aan mijn peuter lag dan had hij een hele dierentuin in huis. Hij is werkelijk gek op dieren en het liefst als we wat knutselen zijn het dieren!

Mijn kinderen zijn gek op dieren. Van gevaarlijke leeuwen tot aan lieve konijntjes, het liefst haalt de oudste alle dieren in huis. Hij heeft daarom een aardige collectie knuffels waar hij mee stoeit. Nu zijn ze nog erg jong om zelf een huisdier te onderhouden, dus voorlopig kunnen ze de dieren alleen nog op National Geographic channel, dierentuin of kinderboerderij bekijken.

De jongste is nu bijna 1,5 jaar en vind het heel ¬†leuk om op het liedje ‘visje visje in het water, visje visje..in de kom!..’ mee te bewegen. Met dat in gedachte gingen we aan de slag met een diy vissenkom. Dit is een leuke activiteit om je kind toch een soort huisdier te geven. Ik heb dit samen met hem gemaakt, omdat voor sommige dingen hij nog hulp nodig heeft of nog helemaal niet kan. Dit kun je dus maken met kinderen vanaf 3 jaar.

Wat heb je nodig?

Een leeg en schoon glazen potje met een deksel.
Allerlei kleuren karton of stevig papier.
Een naald
Draad
Plakband
Een schaar
Een potlood
Groene pijpengaren (1 stuk is genoeg)

DIY Vissenkom- theorangegarden

Hoe ga je te werk?

Als eerst tekenen we een visje op een stuk papier. Ik vond het makkelijk om het papier dubbel te vouwen om zo een goede vorm te krijgen.

Vervolgens knip je dit uit. Ik heb 3 visjes gemaakt maar je kunt er natuurlijk meer of minder doen. Hou er rekening mee dat het allemaal moet passen in het potje.

Knip strookjes papier en maak hier propjes van. Doe dit allemaal in het potje, als bodempje voor de vissenkom.

Doe bij de uitgeknipte visjes een draadje er doorheen. Let erop dat je dit een beetje in het midden doet aan de bovenkant, zodat het visje in evenwicht blijft.

Plak het draad aan het dekseltje met de plakband.

Ik had een groene pijpenrager gekruld en gebruikt in de vissenkom. Dat geeft een beetje groen in de vissenkom.

Doe het dekseltjes erop en zorg ervoor dat het allemaal goed zit en je vissenkom is klaar! Leuk om op de kamer te zetten en nep vissenvoer bij te maken.

Wat vinden jullie van deze DIY vissenkom?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply