Kids Corner, Kinder uitjes

Zelfpluk; De Buytenhof

De Buytenhof 2 -theorangegarden

Afgelopen week zijn we met een groepje vriendinnen en kinderen naar De Buytenhof geweest. Dit is een zorgboerderij gelegen in Rhoon (Zuid-Holland) en je kunt er van alles doen. Wij kwamen voor de zelf pluk die sinds half augustus is begonnen. Kinderen en volwassenen mogen hier zelf hun appels plukken. Ik persoonlijk vind het heerlijk om de natuur in te gaan en de kinderen vinden het ook heerlijk. Even uit het stadsleven en lekker op biologische grond!

Als eerst mochten de kinderen een mandje pakken om de appels in te doen. Echt super schattig, stonden ze op een tafeltje.

De Buytenhof 1 -theorangegarden

Ook hebben ze bij De Buytenhof niet alleen appels om te plukken, maar ze hebben er ook een aardbeien, bloemen –en kruidenveld. Het aardbeien seizoen is helaas al afgelopen dus we hebben dit keer alleen appels geplukt, maar met ontzettend veel plezier. De kinderen hebben het naar hun zin gehad en manden vol appels geplukt. Mijn kleine peuter vond het heel erg leuk en vraagt nog steeds om nog een keer te gaan. Misschien weer volgend jaar en dan doen we ook meteen de aardbeien!

De Buytenhof 3 -theorangegarden

Met al die appels moet natuurlijk wel iets lekkers gemaakt worden. Wij maakte appelflappen en vond dat een leuke activiteit voor na het appels plukken. Je kunt natuurlijk ook wat anders maken bijvoorbeeld de appel yoghurt cakejes die ook op de site staan. Het is dus zeker een aanrader een keertje De Buytenhof te bezoeken.

Na het appels plukken hebben de kinderen gespeeld in de speeltuin met de toestellen en in de zandbak.

De Buytenhof 5 -theorangegarden

De Buytenhof 6 -theorangegarden

Ze hebben er ook een boerderijwinkeltje met allerlei biologische producten denk hier aan zelfgemaakt appelsap, groente en fruit, verschillende soorten graan en broodmixen, brood, vrije uitloop eieren en nog veel meer. Kortom genoeg leuks te doen en te kopen!

De Buytenhof 4 -theorangegarden

Wil je meer lezen over deze leuke zorgboerderij kijk dan op hun site. Op Twitter en Facebook word je op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes!

Ga jij ook weleens naar een ‘zelf pluk’ of een plaatselijke boederij? Laat het me weten in de comments ben benieuwd waar nog meer iets leuks te beleven valt!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Leyla 11 september 2014 at 19:25

    Vind ‘t een superleuk idee! Handig dat er ook een speeltuintje was én winkeltje

    • Reply theorangegarden 11 september 2014 at 22:58

      Ja, het was echt heel leuk en de kids waren helemaal in hun element! Heb wel spijt niet meer van het winkeltje gekocht te hebben, dus ga zeker nog een volgende keer terug!

    Leave a Reply