Kids Corner

Alle kleuren op een stokkie

activiteit kleurstokje-theorangegarden

Mijn zoontje is inmiddels 33 maanden (2,5jr) en vraagt vaak om extra aandacht om samen met hem te spelen. Op het moment wanneer de jongste een dutje doet, doen we steeds vaker een activiteit. De activiteit van afgelopen week heet “Alle kleuren op een stokkie!”. Op deze manier ontwikkelt hij zijn fijne motoriek en coördinatie. Het leuke is dat hij er ook nog plezier van heeft! Door middel van dit spelletje leerde ik hem ‘sorteren’ door de kleuren bij elkaar te leggen. Ik probeer zoveel mogelijk makkelijk verkrijgbaar materiaal, of nog beter materiaal wat je meestal in huis hebt, te gebruiken. Zodat je niet extra kosten hoeft te maken dan nodig.

Wat heb je nodig?

Een stuk plastic folie
Een glazen potje (of glaasje)
Sate stokjes
Gekleurde kralen

Je bedekt de opening van het potje met plasticfolie en prikt er 3 stokjes in.

Nu kan het spelletje beginnen. Me zoontje moest de kralen in elk stokje rijgen. Bij wat oudere kinderen zou je dit met een touwtje kunnen doen maar dat is voor mijn zoontje nog te moeilijk. Dit ging perfect! En hij heeft er veel plezier mee gehad.

activiteit kleurenstokje -theorangegardenactiviteit kleurenstokje -theorangegarden

Kleurencombinaties!

Als variatie op het spelletje wilde ik het hem een stukje moeilijker maken. We gebruikte 2 kleuren en die moest hij sorteren op de stokjes.

activiteit kleurstokje 1-theorangegarden

Hij vond het nog wel moeilijk, met wat aanwijzingen van mij lukte het hem. Natuurlijk is dit voor elk kind verschillend. Maar oefening baart kunst!

Wat vind jij van deze activiteit? En doe je ook wel eens activiteiten met kinderen?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply