Craft, Kids Corner

Iglo activiteit + PDF kleurplaat!

eskimo1 - theorangegarden

Nu we nog in de winter zitten wil ik toch nog een aantal winter activiteiten doen. Vorige keer liet een activiteit zien waarin we een sneeuwpop maakte met watjes, ik maakte toen een sneeuwpop kleurplaat. Deze ga ik zo gauw mogelijk online zetten en laat het weten via sociale media, je kunt met volgen via Instagram en Facebook.

Dit waarschijnlijk de laatste keer dat ik een winteractiviteit online plaats. Ik maakte daarom voor dit thema een eskimo kleurplaat en een activiteit iglo bouwen op papier. Een erg simpele activiteit waar mijn kinderen met plezier kunnen uitvoeren!

Je hebt het volgende nodig?

1 blauw karton vel
wit papier
schaar
lijm

Hoe ga je te werk?

Om de activiteit voor te bereiden print je de kleurplaat uit en knip je het witte papier in ongeveer gelijken blokjes. Dit moeten de ijsblokken voorstellen om de iglo mee te maken.

Teken een soort halve cirkel met een dikke stift en daarin een kleine halve cirkel. Dit moet een richtlijn voorstellen voor de iglo. Nou, simpeler kan denk ik niet.

De stenen binnen de lijnen plakken en voila je hebt je zelfgemaakte iglo met slechts een aantal benodigdheden een kleine, maar toch leuke activiteit voor peuters en kleuters!

Iglo- Theorangegarden

 

Op zich zou je deze activiteit ook gewoon kunnen doen wanneer je een thema bespreekt over werelddelen of cultuur. Misschien dat we dat nog in de toekomst zullen doen.

Klik op de link voor een printbaar bestand van de kleurplaat Eskimo kleurplaat.

Mocht je deze activiteiten uitvoeren, dan ben ik ontzettend benieuwd naar jullie creatie deel ze op sociale media en tag mij! Ik zou dat echt heel leuk vinden!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply