Kids Corner

Maankraters

Maankraters - theorangegarden

Wij zijn hier thuis bezig geweest met het thema ‘Ruimte’. Mijn zoontje is zo gefascineerd door de ruimte, de maan, de sterren en alles wat te maken heeft met het heelal. Dus het leek me leuk hier dus een week thema van te maken. Hier hebben we dus een aantal dingen mee gedaan die ik binnenkort stuk voor stuk online komen. Ik wil de week namelijk niet vol plannen met alleen kinderactiviteiten dus deze komen een beetje verspreid. Wil je ook wat met dit thema doen hou mijn blog dan in de gaten!

Dit keer maakte we een maan met maankraters. Deze kraters maakte we met dopjes en het is daarom ook een simpele activiteit waar je niet veel voor nodig had.

Wat heb je nodig:

Zwart papier
Witte verf
Wit potlood
Dopje (van een fles of potje)
Kwast om te verven

Hoe ga je te werk?

Maankraters 1- theorangegarden

Ik maakte met een wit potlood een cirkel, dit moest de maan voorstellen.

Ik maakte trouwens een perfecte cirkel met behulp van het bordje.

Mijn zoontje mocht de cirkel, zo netjes mogelijk verven met witte verf.

Vervolgens met het dopje rondjes in drukken.

Tadaa! Een maan met kraters. Laat alles goed drogen en zou zeggen hang hem op, dat vinden mijn kleintjes ook altijd erg leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply