Bijgerecht, Food

Vijgenjam

 

Vijgen-theorangegarden

Zomer 2013, waren mijn ouders op vakantie geweest naar het heerlijke Marokko. Toen ze terug kwamen van de reis, hadden ze leuke spulletjes meegenomen. Ook hadden ze wat lekkers meegenomen waaronder een grote emmer met vijgen. Mijn vader kwam met het geniale idee om er jam van te maken, want het moest snel op gegeten worden aangezien het best veel was. 

Dus dat deden we, we maakte vijgenjam!

Benodigdheden:

1kg. Vijgen
1 thl. Kaneel
1 kg. Suiker
Sap van 1 citroen

vijgen 2-theorangegarden

Bereiding:

Als eerst was en schil je de vijgen.

Snijd ze dan in stukjes en leg ze in een pan. Kook dit op een laag vuur tot er een beetje sap vrij komt.

Vijgenjam 1- theorangegarden

Voeg dan suiker, citroen en kaneel toe en laat dit op middelhoog vuur koken. Roer dit regelmatig en blijf erbij.

Vijgenjam 3-theorangegarden

Hou je niet van stukjes, dan kun je alles met een staafmixer glad mixen. Ik heb dat niet gedaan, want er zaten geen grote stukjes meer in.

De jam kun je meteen wanneer het nog heet is, in de gesteriliseerde potjes doen. En dan ondersteboven leggen. Zo word de deksel vacuüm getrokken en blijft je jam langer houdbaar. Of je doet de jam in een weckpotje, die sluit al luchtdicht af.

vijgenjam potje- theorangegarden

Lekkere home made jam, je zou dit natuurlijk op een boterham kunnen smeren. Maar je kunt dit ook voor andere gerechten gebruiken. Zoals Churros erin te dippen, heerlijk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply