Food, Hoofdgerecht

Basis Fritatta

Fritatta groot- theorangegarden

Lekker een basis fritatta als avondmaal of als lunch. Aan dit gerecht heb ik zo mijn herinneringen. Ik kan mij nog heel goed herinneren hoe ik dit simpele gerecht wilde maken voor mijn vader. Hij kwam die dag later thuis en mijn zusje en ik hadden al een fritatta al gegeten, maar voor mijn vader moest ik dus nog eentje maken. Nou hier komt het.. Ik was druk bezig met visbakken en de fritatta aan het maken en toen ik hem wilde omdraaien bleef hij aan alle kanten plakken en sommige stukken vielen eruit en ik baalde zo erg dat ik ervan moest huilen zo erg vond ik het. Ik heb maanden geen fritatta meer gemaakt. Nu maak ik het vaker en gaat het makkelijk, maar dan weet je het bij mij lukte het niet in 1x en nu lukt het wel. Oefening baart kunst!

Wil je varieren dat kan natuurlijk met verchillende kruiden en/of groente. Bekijk ook de mini fritatta taartjes die ik pas maakte. Ook heel leuk ter variatie!

Benodigdheden:

4 aardappelen
4 eieren
Zout en peper naar smaak
optioneel; kruiden

Bereiding:

Schil en snijd de aardappelen in blokjes (of dunne frietjes) en frituur dit tot gaar.

Klop de eieren in een kom los met zout en peper.

Wanneer de aardappel blokjes gaar zijn doe je ze in een koekenpan met een beetje olie wanneer de pan verwarmd is doe je de eieren erin.

Verdeel de eieren over de aardappel en schud de koekenpan mocht het niet allemaal bedekt zijn met het ei mengsel. Laat dit op een laag vuurtje gaar worden.

Wanneer de onderkant wat steviger is en de bovenkant droger dan  eerst kun je de fritatta omdraaien.

Zelf doe ik dit door een bord onderste boven op de koekenpan te leggen en vervolgens snel om te draaien. Check altijd even eerst of je Fritatta wel los komt.

Wanneer je fritatta hebt omgedraaid op je bord, laat je hem zo weer in de koekenpan glijden.

Bak dit gaar en draai je fritatta weer op een bord om te serveren. Ik eet dit meestal met frietsaus of snijd ze in repen voor in een broodje, ook lekker!  Enjoy!

Fritatta- theorangegarden

 

Heb jij weleens een ‘trauma’ opgelopen in de keuken, ben benieuwd! Achteraf kan ik er namelijk altijd om lachen, jullie ook?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply