Ik deel vandaag met jullie een simpel receptje van Marokkaanse koekjes. Het zijn hele zoete amandelkoekjes die makkelijk verkruimelen, maar zo lekker! Er zijn verschillende soorten ghribia, ik vind alle varianten wel lekker, mijn favoriet is de versie met amandelen. Ik deel daarom vandaag de amandel versie. De koekjes zijn ontzettend simpel om te maken, geen ingewikkelde vouw technieken en teveel poespas. Ook heb je maar 4 ingrediënten nodig om deze ghribia met amandelen te maken. Ben je benieuwd? Klik dan gauw verder!
Benodigdheden:
170 gr. Amandelen
220 gr. Suiker
220 gr. Zonnebloem olie
345 gr. Bloem
Snufje kaneel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maal de suiker en amandelen samen fijn in een keukenmachine.
Doe dit in een diepe kom en voeg de olie toe en roer dit alles samen met een pollepel.
Doe de helft van de bloem bij het mengsel en roer dit goed door. Vervolgens doe je de rest van de meel er beetje voor beetje bij. Let erop dat het mengsel precies goed is om er balletjes van te draaien maar niet te droog en hard word. Dit koekjes deeg moet zacht zijn, maar net goed om het vorm te geven.
Leg de koekjes op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Zo plakken de koekjes niet vast aan je bakplaat.
Bak de de koekjes af in een voorverwarmde oven voor ongeveer 15-20 minuten. Wanneer de onderkant een beetje bruin is en de bovenkant een kleurtje krijgt zijn de koekjes klaar. Enjoy!
Wat is jou to-go koekje?
3 Comments
Lijkt me super om een keer te maken! Fijn uitgelegd ook
Mijn moeder maakt ze weleens, ik heb ze nog niet eerder gemaakt. Een keertje maar eens proberen :)
Ziet er lekker uit!