Bijgerecht, Food

Sesam Borrelpootjes

Borrelpootjes -theorangegarden

Lekkere sesam borrelpootjes om aan te kluiven. Ik zelf ben niet zo van het kip kluiven, maar weet dat mensen er gek op zijn. Deze sesam borrelpootjes zijn heerlijk zoet en rijk van smaak. Ze gaan alleen in de oven dus ze zijn lekker makkelijk te maken. Vlees, vis of kip een ruime tijd in de marinade laten trekken is de ultieme tip voor een heerlijk stuk mals vlees. Ik laat het meestal een nachtje intrekken, maar het mag ook korter. Bak je het meteen af zonder het te laten intrekken in de marinade, dat geeft niet, alhoewel de smaak er wel minder op zal worden.

Benodigdheden:

6 -8 kip vleugels
2 el. Worcestersaus
2 el. Ketchup
1 el. Chilisaus
Peper en zout
½ thl. Kurkuma
Beetje sesamzaad

Borrelpootjes-theorangegarden

Bereiding:

Maak de kip vleugels schoon en halveer deze.

Doe in een kom alle ingrediënten behalve het sesamzaad en marineer hiermee je kipvleugels. Leg dit voor minstens 3 uur in de koelkast of nog beter, een nachtje. Zo trekt de marinade in de kip en worden ze nog smaakvoller!

Wanneer ze hebben liggen rusten, leg je ze verspreid op een bakplaat. Als je nog marinade over hebt in je schaal, giet dit dan over de borrelpootjes. We verspillen niks!

Bak de borrelpootjes af in een voorverwarmde oven op 200°C voor 20 minuten.

Tussendoor keer je ze even om en laat je ze aan de andere zijde ook goudbruin bakken.

Wanneer ze gebakken zijn besmeer ze dan lichtjes met wat chilisaus en besprenkel hierover het sesamzaad en smullen maar! Enjoy!

Borrelpootjes 1-theorangegarden

 

Wat vind jij van de sesam borrelpootjes? Laat jij je kip/vlees/vis ook lang in de marinade staan?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply