Food, Zoet & gebak

Cake met jam en kokos

cake jamkokos 2-  theorangegarden

Dit is de cake waar ik mee groot gebracht ben. Erg simpel en er kan weinig mis gaan! De topping van abrikozenjam en kokos vind ik persoonlijk erg lekker. Voor mij is dit een klassieke cake, mijn moeder maakte dit altijd toen ik nog klein was. Ik weet nog dat ik voor de oven ging zitten en wachten tot hij klaar was en wanneer die klaar was kon ik niet wachten tot het afgekoeld was en at ik mijn stukje cake meestal nog warm. Dat waren tijden van goud! Nu ik zelf kinderen heb zie ik dat mijn oudste zoontje het dus heel anders aan pakt. Inplaats van te wachten, gooit hij zijn brood, fruit of wat hij op dat moment aan het eten is, de prullenbak in (stiekem) en gaat hij wachten op de cake.

Tja, zo kan het dus ook. Kortom mijn kindjes worden ook blij van de cake net zoals ik er blij van werd als kleuter. Hoop dat jij er net zo blij van wordt!

Benodigdheden:

185 gr. Bloem
250 ml. Olie
5 eieren
240 gr. Suiker
1 zakje vanille suiker
1 zakje bakpoeder

Jam en kokos ter garnering.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C en vet een springvorm in met boter.

Mix de eieren, suiker en vanille suiker in een kom tot luchtig.

Voeg dan de olie toe en mix dit verder.

Voeg nu de bloem beetje voor beetje erbij. Mix dit allemaal even goed en doe dit in een springvorm in de oven.

Laat de cake bakken voor ongeveer 50-60 min. Check de cake door een satestokje in het midden van de cake te prikken, komt deze er droog uit dan is je cake klaar!

Laat de cake afkoelen en besmeer dan met een laagje abrikozenjam en bestrooi met kokos. Enjoy!

cake jamkokos 1-  theorangegarden

Heb jij ook een fijne herinnering aan een bepaald soort eten? Laat het me weten in de comments! 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Chahrazad 18 augustus 2014 at 22:40

    Ziet er heerlijk uit!

  • Leave a Reply