Ik vind het leuk om hartige hapjes te maken. Het eet makkelijk weg en je kunt het eten bij de lunch, het avondeten of gewoon lekker tussendoor. Ik deel vandaag met jullie gehakt pakketjes die ik maak met bladerdeeg. Bladerdeeg is meestal mijn to go deeg wanneer ik geen zin of tijd heb om zelf nog deeg te maken. Ben je benieuwd naar het recept en de inhoud van deze hartige hapjes kijk dan snel verder!
Benodigdheden:
1 pak bladerdeeg
250 gr. Gehakt.
1 paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
1 wortel
½ blikje mais
1 thl. Uipoeder
½ thl. Knoflookpoeder
1 thl. Chilipoeder
1 el. Oregano
1 thl. Chillisaus
Handje maanzaad
Bereiding:
Snijd de uien en knoflook fijn en bak dit samen met het gehakt in de pan.
Snijd de paprika en de wortel fijn en voeg deze toe.
Voeg alle kruiden toe en tot slot de mais.
Laat de vulling afkoelen en vul hiermee het bladerdeeg.
Ik legde de vulling midden op het plakje bladerdeeg en vouwde het als een envelop, de punten naar midden toe. Druk dan goed de zijkanten aan zodat deze niet open gaan.
Leg dit op een bakplaat met bakpapier en bak ze af op 180°C tot goud kleurig, serveer met chillisaus and enjoy!
Van welk hartig hapje kun jij zou onwijs van genieten? Deel het in de comments!
4 Comments
Ik hou van hartige hapjes! Gevulde eieren, bladerdeeg stengels of vlinders, chippies, nootjes.. Noem maar op haha! Deze pakketjes lijken me ook erg lekker.
Yummyy, ik kan zo jou lijstje overnemen stuk voor stuk heerlijk!
Yum! Hartige hapjes, heerlijk! Zien er erg mooi uit :D
Dankje Eef! ♡