Ik vind het altijd leuk om te experimenteren met andere keukens. Daarom zul je op mijn blog verschillende recepten voor bij zien komen met verschillende achtergronden. Wat ik onder andere erg lekker vind is de Indiase keuken. De gerechten zijn verijkt met heerlijke specerijen, die elk gerecht weer smaakvoller maken. Ik deel daarom dit keer mijn versie van kip tandoori. De naam tandoori is eigenlijk de naam van de soort oven waarin het bereid word. Ik heb niet zo een oven, dus maak ik dit gerecht in een normale oven. Dat werkt voor mij prima.
Benodigdheden:
1 hele kip
150 gr. Griekse yoghurt
5 tenen knoflook
1 el. Geraspte gember
½ thl. Kurkuma
½ thl. Garam masala
1 thl. Komijnpoeder
½ thl. Chillipoeder
½ thl korianderpoeder
Paar druppels rode kleurstof (optioneel)
Zout en peper naar smaak
Bereiding:
Snijd de kip in stukken en ontvel deze. Je kunt ook alleen kipfilet gebruiken of andere delen van de kip.
Doe in een schone kom, de knoflook, gember, yoghurt en alle kruiden en meng dit goed tot een marinade. Voeg er ook kleurstof aan toe mocht je dat willen, voor de kleur (hij kan nog roder dan hieronder maar vond dit zelf natuurlijker en voldoende).
Snijd in de dikste delen van de kip een paar gleuven. Vervolgens marineer je dit met de marinade en laat je dit voor een uurtje intrekken in de koelkast.
Verwarm daarna de oven voor op 220°C.
Leg in een ovenschaal dikke plakken ui, paprika en wortel. Hierop leg je de kip. Zo krijg je een braadslee effect want nu heeft de hetelucht van de oven de ruimte de kip van boven en onder goed te garen.
Bak de kip voor 30 min af.
Hou je van extra pittig strooi er dan nog een beetje chillipoeder over en garneer met wat gehakte koriander.
Ik serveerde dit gerecht met pilau rijst! Dit recept komt morgen online so stay tuned!
1 Comment
Hai Sarah,
Ik denk dat je bedoelt Indiase kip tandoori.