Gisteren plaatste ik het heerlijke kip tandoori gerecht. Ik serveerde er pilau rijst bij. Dit is een heerlijke gekruide rijst. In vele landen word pilau rijst gemaakt. Je ziet het vooral in de Oosterse keuken maar ook in genoeg andere keukens. Je kunt er natuurlijk van alles in doen wat je lekker vind aan kruiden. Ook kun je er vlees aan toevoegen of vis. Ik deel vandaag mijn versie van pilau rijst. Vegetarisch dus heb het vrij basic gehouden.
Benodigdheden:
2 uien
2 tenen knoflook
5 kardemom vruchten
5 kruidnagels
1 kaneelstokje
2 maggiblokjes
½ thl. Kurkuma
1 thl. Garam masala
Paar takjes koriander
60 ml olie
2 cups (van 200 ml) rijst
3,5 cups kokend water
Bereiding:
Snijd de uien en knoflook fijn en doe dit in een pan met de olie. Voeg alle kruiden toe en de koriander en bak dit even samen.
Voeg ook de bouillon blokjes toe. Nu zit alles in de pan behalve het water, doperwten en de rijst.
Wanneer de uien gaar zijn, voeg je de rijst en de doperwten toe. En meng je dit goed door.
Voeg nu het kokende water toe. Dek de pan af met een deksel en laat dit op een zacht vuur koken tot de rijst gaar is.
Maar wat ik meestal doe, is het zelfde wat ik deed met de Somalische rijst. De pan met aluminium folie afdekken en in de voorverwarmde oven leggen op 200°C voor 25 minuten.
Wanneer de rijst klaar is kun je dit meteen opdienen. Ik word helemaal blij van de losse korrels! En de heerlijke geur die ervan af komt. Bij elke hap proef je de heerlijke smaaksensatie van de Oosterse kruiden die erin zitten.
Serveer de rijst met bijvoorbeeld Kip Tandoori! Enjoy!
No Comments