Food, Zoet & gebak

Blueberry Crumble Muffin

blueberry muffin- theorangegarden

Voorheen vond ik het altijd maar niks, besjes en fruit in een cake. Erop vond ik het heerlijk, maar erin trok me dus nooit aan. Toch werd ik er wel nieuwsgierig van als ik van anderen hoorde dat het lekker was. Of wanneer ik weer een een foto voorbij zag komen op instagram met heerlijke muffins van blauwe bessen of frambozen.Nu heb ik het dus eindelijk overwogen het toch te maken en geloof het of niet ik vind ze heerlijk! Serieus, ik voelde me na deze muffins zo stom dat ik het niet eerder had gemaakt. Maar nu zullen ze veel vaker uit mijn oven komen. Heerlijk bij een lekkere frisse smoothie of een glaasje thee. Ik ben fan! Al nieuwsgierig?!

blueberry muffin-theorangegarden

Benodigdheden: (10-12 muffins)

210 gram bloem
150 gram kristalsuiker
½ thl. zout
2 thl. bakpoeder
85 ml olie
1 ei
90 ml melk
150 gram blueberry’s

Voor de topping:

100 gram kristalsuiker
50 gram bloem
60 gram boter
1 volle thl. kaneel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180C.

Meng de meel, suiker, zout, bakpoeder in een kom.

Meng de melk, olie en het ei in een andere kom. En voeg dit toe aan de droge ingrediënten. Meng dit met een pollepel tot een beslag. Roer dit niet te lang!

Meng de blueberry’s met een beetje bloem, zo zakken ze niet naar de bodem. Voeg ze dan toe aan het beslag en schep dit voorzichtig door.

blueberry beslag-theorangegarden

Maak de topping door de suiker, bloem, boter en kaneel te mengen met een vork. Het makkelijkst werkt dit met koude boter. Zo krijg je mooie ‘Crumble’, voor op de muffin.

Verdeel het beslag in de vormpjes. Om een gelijke verdeling te krijgen gebruik ik een ijslepel.

Blueberry cupcake 1-theorangegarden

Doe nu in elk vormpje de topping over het beslag.

Blueberry cupcake 2-theorangegarden

Bak de muffins in de oven voor 20-25 min. Je kunt de muffins controleren door er met een satéprikker in te prikken. Komt deze er droog uit, dan zijn ze klaar! Zo niet, laat ze dan nog even in de oven.

blueberry muffin1- theorangegarden

Wacht tot ze volledig afgekoeld zijn en smullen maar! Ik hoop dat je kunt wachten, ik vond het ontzettend moeilijk om er vanaf te blijven. Enjoy!

*Bron & Bron (engels)< Ik heb zelf het een en ander veranderd, vond ze zo perfect voor mij!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Manon 26 mei 2014 at 22:00

  Yummy dat ziet er heerlijk uit

  • Reply theorangegarden 26 mei 2014 at 22:21

   Dankjewel Manon!

 • Reply ummu Ubaidain 26 december 2014 at 18:45

  Ze zitten in de oven! Can’t wait!

 • Reply ummu Ubaidain 27 december 2014 at 13:19

  Ze waren verrassend lekker! Ben namelijk ook geen fan fruit of besjes in cake, behalve de appeltaart. Maar ben blij dat ik het heb geprobeerd. Ze waren heel makkelijk en snel te maken. Heb ze gemaakt zonder kruimellaag.

 • Leave a Reply