Food, Ontbijt

Harsha

harsha -theorangegarden

Harsha is een soort griesmeel koek. Het is makkelijk om te maken en word voornamelijk gegeten als ontbijt of voor bij de lunch. Ik eet dit graag met een gekookt eitje of boter en honing.

Let erop bij het kiezen van olijfolie dat je pure olijfolie koopt. Kijk voor de verschillende soorten griesmeel bij de tropische winkel of de Turkse of Marokkaanse supermarkten en slagerijen. Daar hebben ze het ook altijd. In de supermarkt ben ik het namelijk nog niet tegen gekomen.

Benodigdheden:

150 gr. Grove griesmeel
310 gr. Fijne griesmee
150 gr. (goede kwaliteit) olijfolie
100 ml. Water
1 el. Roomboter

Bereiding:

Doe alles bij elkaar in een kom en meng dit door elkaar.

Je hebt nu een natte massa en lijkt misschien te nat, maar dat gaat goed komen.

Doe een beetje grove griesmeel op je werkplek of aanrecht en leg hierop het deeg.

Druk het deeg plat en haal hier ronde vormpjes uit. Ik heb dit gedaan met een ronde uitsteker, maar je kunt het natuurlijk ook met een beker of een kom doen.

Bak de harsha af in een droge koekenpan aan beide zijde. Ze kleuren een beetje lichtbruin, dan zijn ze klaar.

Serveer met een gekookt ei, roomboter of honing. Enjoy!

harsha1 -theorangegarden

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Fatima 28 oktober 2014 at 23:31

    Dit is zo lekker! Voor mij echt het perfecte ontbijt! ♡

  • Reply Ingrid 18 mei 2016 at 19:56

    Ik vind dit superlekker en heb al meerdere recepten uitgeprobeerd, maar mijn harcha is altijd heel droog en het valt uit elkaar bij het omdraaien. Tell me… Wat doe ik verkeerd :)

    • Reply theorangegarden 22 augustus 2016 at 12:13

      Hi Ingrid, heb je dit recept geprobeerd? Misschien meer vet gebruiken, dan blijft de substantie goed bij elkaar.

    Leave a Reply