Food, Hoofdgerecht

Penne Alfredo met garnalen

Scampi alfredo -theorangegarden

Ik ben dol op pasta, dat zul je wel gemerkt hebben. Dit gerecht heb je niet heel veel voor nodig en de meeste dingen heb ik thuis behalve de parmigiano reggiano (Parmezaanse kaas). Gebruik in dit gerecht alstublieft de verse variant. De variant die geraspt is en in een zakje is kan er echt niet aan tippen. Sterker nog, toen ik voor het eerst Parmezaanse kaas kocht gebruikte ik het uit een zakje en vond de smaak echt niet lekker. Ik begreep totaal niet waarom die Italianen en vele koks er zo gek op waren. Nu koop ik het alleen nog vers van de boer en die vind ik persoonlijk heerlijk! De smaak is totaal niet muffig, want dat vond ik wel zo bij het zakje kaas.

Dus gebruik verse en goede kwaliteit producten en je gerecht stijgt echt een aantal levels omhoog! Ik maak penne Alfredo met garnalen, de garnalen kun je ook eventueel vervangen met kipfilet en de penne met een andere pasta soort.

 

Benodigdheden:

400 gr. Penne
250 gr. garnalen
half bakje Champignons
400 ml. Room
115 gr. Verse parmigiano reggiano
50 gr. Boter
1 el. Knoflook poeder
1 el. Uipoeder
¼ thl. Cayennepeper
Zout en peper naar smaak
Gedroogde/verse peterselie

Bereiding:

Kook de pasta la dente (beetgaar), in een pan met gezout water.

Maak de garnalen schoon en leg ze in een kom.

Kruid de garnalen met de knoflook-, cayenne-, en uipoeder. Breng ze op smaak met peper en zout en hussel dit even door elkaar.

Verhit een pan en doe daar de boter in. Wanneer deze gesmolten is voeg je de garnalen toe en bak ze aan dit heeft niet lang nodig. Wanneer de garnalen roze zijn, zijn ze gaar en leg je ze op een bord.

Doe de room dezelfde pan en laat dit een beetje koken en doe dan de kaas erbij.

Wanneer de kaas gesmolten is voeg je de pasta en garnalen toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper en mix alles goed door elkaar.

Serveer direct en garneer met een beetje gedroogde of verse peterselie en nog wat cayenne peper (als je van pittig houd!). Enjoy!

Scampi alfredo 1-theorangegarden

 Wat is jou favoriete saus door jou pasta? Laat het me weten in de comments!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Nvk 3 september 2014 at 17:08

    Wat voor room gebruik je dan? Ziet er heerlijk uit!

    • Reply theorangegarden 3 september 2014 at 23:41

      Dankje! Ik gebruik hier kookroom, je hebt ze zowel in de koeling als buiten de koeling liggen van de supermarkt.

  • Reply Bouchra 4 september 2014 at 10:47

    Dit lijkt me een super gerecht. Binnenkort eens proberen :) keep up the good work!

    • Reply theorangegarden 4 september 2014 at 12:08

      Dankje! Zal ik zeker doen thanx!

    Leave a Reply