Food, How to

How-to: Avocado gebruiken

how-to; avocado 2- theorangegarden

Zoals jullie misschien al weten is avocado een super gezonde vrucht. Het groeit aan een boom en je hebt er honderden soorten van. Het behoort zeker tot een van de superfoods. Het is rijk aan vitaminen en voornamelijk B5. Ook bevat een avocado meer vitamine D dan eieren en roomboter. Een avocado bevat nog veel meer goede voedingsstoffen, er zit bijvoorbeeld een stof in avocado wat  de nieren te stimuleert beter te werken. Alleen al dit zijn genoeg redenen om meer avocado’s te eten!

Met een avocado kun je natuurlijk veel meer dan het alleen eten. Je hebt de schil, het vruchtvlees en de pit. Alledrie kun je nuttig gebruiken!

Alvorens we overgaan naar de drie bestandsdelen van de vrucht, hoe check je eigenlijk of je avocado rijp genoeg is? Je kunt natuurlijk voelen of de vrucht niet te zacht of hard is, maar ik heb een andere tip! Dit is voor mij de meest handigste en makkelijkste manier om er achter te komen of de avocado perfect is om te eten.

Wanneer je de avocado van deze kant bekijkt zie je dat er een soort stokje aan zit. Soms is hij er al af, maar mocht je dit wel zien dan moet je het er dus aftrekken.

how-to; avocado 2- theorangegarden

Ziet het plekje er donker uit, dan is de avocado overrijp.

how-to; avocado 1 - theorangegarden

Ziet het plekje er helder geel uit dan is de avocado rijp en eetbaar!

how-to; avocado 3- theorangegarden

De avocado kun je makkelijk openen door het te halveren.

how-to; avocado 4 - theorangegarden

En vervolgens met je handen een kwartslag te draaien. Zo raken beide kanten los van elkaar en heb je even helften.

how-to; avocado 5 - theorangegarden

De pit kun je verwijder met een mes.

how-to; avocado 8- theorangegarden

Lepel het vruchtvlees eruit en zo heb je alle delen los van elkaar!

how-to; avocado 7- theorangegarden

Het vruchtvlees:

Het vruchtvlees kun je voor allerlei receptjes gebruiken. Een gezonde chocolade Mouse, lekker tussen een wrap, guacomolo, een milkshake, kortom eindeloos veel manieren om een avocado te nuttigen.

De schil;

Meestal blijft er op de schil aan de binnenkant nog een beetje avocado achter. Ik smeer dit vrijwel altijd meteen op mijn gezicht als een heerlijk masker. Ik laat het even intrekken tot het opgedroogd is en was het er dan af met lauwwarm water. Avocado bevat ook vitamine E wat goed is voor de huid en het haar. Het heeft een verzachtende en hydraterende werking. Denk vooral aan plekjes waar je last hebt van een droge huid. Dus gooi je schil niet meteen weg, maar verwen jezelf eerst met een masker!

De pit;

Wanneer ik een avocado milkshake maak is hij in het begin mooi groen, maar na een tijdje wordt het bruin. De smaak is wel goed alleen de kleur blijft niet het zelfde. Hier heb ik een oplossing voor! Ik kreeg namelijk een tip van een vriendin om de pit van de avocado te bewaren en in de shake te doen wanneer deze al klaar is. Zo behoudt de milkshake de groene kleur en ziet het er nog mooi en fris uit tijdens het serveren. Ik heb het uitgeprobeerd en het lukte!

how-to; avocado 9- theorangegarden

Normaal maakte ik een milkshake vlak voor het serveren zodat het er nog mooi uit zag. Nu hoeft dat niet meer en maak ik deze van te voren en laat ik hem koelen in de koeling.

Let wel op bij het inschenken dat de pit niet in iemands glas valt. Dit wil je natuurlijk niet hebben!

De pit kun je ook gebruiken om een avocado boom te kweken. Dit heb ik nog niet probeert, maar het lijkt mij wel een leuke uitdaging!

Dit zijn een aantal tips van hoe ik een avocado gebruik. Heb jij nog tips over het gebruiken van een avocado, wat doe jij bijvoorbeeld met de pit of schil? Ben ontzettend benieuwd naar de reacties! Laat ze daarom vooral achter!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply