Deegwaren, Food, Ontbijt

Harsha pancakes

harsha pancakes - theorangegarden

Iets waar ik erg slecht in ben geweest en nog steeds stiekem nog in ben, is ontbijten. Ik sla vaak mijn ontbijt over of ik stel het uit. Alleen voor sommige dingen word ik graag voor wakker en dat zijn onder andere pannenkoeken of pancakes. Nu maakte ik laatst ook pancakes, maar harsha pancakes oftewel griesmeel pancakes. Harsha behoord ook tot de Marokkaanse deegwaren en is ook heerlijk om mee te ontbijten. Hou je zelf niet  veel van griesmeel, maar wel van pancakes. Dan kunnen deze pancakes ook in de smaak vallen. Je proeft de griesmeel wel terug, maar niet zo als bij een harsha.

Benodigdheden:

150 gr. Fijne griesmeel
1 thl. Bakpoeder
2 zakjes vanille suiker
2 eieren
125-150 ml. Melk

Bereiding:

Mix met een garde de griesmeel, bakpoeder en de suiker.

Maak een kuiltje in het midden en breek hierin de twee eieren en mix dit met de melk.

Wanneer je dit even laat staan merk je dat het dikker is geworden.

Bak de harsha pancakes in een koekenpan.

Serveer met boter en honing of Ahorn siroop.

harsha pancakes 1- theorangegarden

harsha pancakes 2- theorangegarden

Wat is jouw favoriete ontbijt? Laat het me weten in de comments!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Hanane 22 april 2015 at 09:59

    Salaam…

    Hoe krijg jij de pancakes zo dik? Als ik het beslag in de koekenpan doe dan loopt het net zo uit als bij pannenkoeken…

    P.s. ga zo door!

    • Reply theorangegarden 22 april 2015 at 22:37

      wa alaikum salaam Hanane, heb je het bij dit recept geprobeerd? Ik verhit mijn pan eerst en het beslag is een stuk dikker dan pannenkoeken beslag, misschien dat je er teveel melk aan toevoegd, ik zou dit dan een beetje verminderen. Bedankt <3

  • Reply Jolanda 10 juni 2016 at 11:38

    Salaam
    Het deeg was goed. Niet te dun want het bleef als een substantie liggen in de pan
    Maar ik krijg ze niet zo mooi rond en de kleur die jij op de foto hebt. Hoe doe je dat?

    • Reply theorangegarden 24 augustus 2016 at 09:46

      Wa alaikum salaam Jolanda, ik vorm ze doormiddel van een cutter die rond is. Had je de pan heet genoeg?

    Laat een reactie achter bij Hanane Cancel Reply