Food, Hoofdgerecht

Boursin aardappelschotel

Boursin aardappelschotel - theorangegarden

Een heerlijk boursin ovenschotel, met natuurlijk Boursin, maar ook stukjes ham. Dit gerecht was een even snel probeersel en viel erg goed in de smaak. Serveer met een frisse salade and you’re good to go! 

Benodigdheden:

7 aardappelen
1 ui
scheutje melk
1 cup doperwten.
Klein bosje peterselie
60 gr. boursin
4-6 plakjes (halal) ham
200 ml. melk
80 gr. kaas

Bereiding:

Schil en kook de aardappelen met een beetje zout gaar.

Pureer de aardappelen met de Boursin en een scheutje melk. Voeg ook peper en zout toe.

Snijd ui fijn en bak dit in een koekenpan met een beetje olie.

Wanneer de ui glazig gebakken is voeg je de doperwten toe en bak deze gaar.

Voeg vervolgens de ham toe en bak dit even mee. Voeg vervolgens de melk toe en de geraspte kaas en roer dit goed door elkaar tot het dikker word.

Voeg hieraan de peterselie toe en bewaar een beetje voor de garnering.

Doe dit dan in een ovenschaal en doe de aardappel puree erover heen. Strooi hier nog een beetje kaas over en bak dit nog even in de oven voor 20 minuten op 200°C

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply Ibtissam 22 april 2015 at 11:46

    Hey zou je een foto kunnen delen van de ham die je gebruikt? De verpakking of iets, of waar jij het koopt.

    • Reply theorangegarden 22 april 2015 at 22:40

      Ibtissam, ik laat het vers snijden bij een (halal) slager, ik gebruikte ook weleens van het merk Wahid die is te koop bij de Albert Heijn, Supermarkt Tanger en bij sommige islamitische slagerijen hebben ze ook kalkoenham. Als ik het een keertje koop zal ik hier een foto van plaatsen <3

  • Reply layla 23 april 2015 at 09:18

    dit ga ik erg lekker vinden… alleen de rest van het gezin houdt niet van aardappelpuree

  • Reply Nilou 25 april 2015 at 08:17

    Nice het lijkt op een Shepherd’s pie :D

    • Reply theorangegarden 25 april 2015 at 13:35

      Ja, alleen smaakt het totaal anders Sheperd’s pie heb ik ook online staan ♡

  • Reply najat 29 april 2015 at 13:31

    Ik ga dit ook binnekort maken in sha allah maar de ham dan vervangen door kipfilet. Ik heb trouwens 2 recepten van je uitgeporbeerd deze week en ze waren de li cious. de no butter chicken en de kisir salade. Ik kijk nu altijd op jou blog voor de weekmenu. Morgen wil ik een rijst gerecht met kifilet dus ik ga even rondkijken, keep on the good work thanks

    • Reply theorangegarden 5 mei 2015 at 21:54

      Wauw Najat, je hebt al een boel uitgeprobeerd wat leuk om te horen, no thanks, jij bedankt <3

  • Reply Najat 16 mei 2015 at 10:39

    Haai
    Ik wil
    Dit vandaag maken, maar is de peterselie nodig? Zie het niet in ne recept alleen als garnering

    • Reply theorangegarden 18 mei 2015 at 09:50

      Bedankt Najat voor je reactie, ik heb het aangepast. Hoop dat het duidelijk is en anders laat het gerust weten.

    Leave a Reply