DIY, Lifestyle

DIY Kruidenzaadjes in een dop #1

Kruidenplantje 9- Theorangegarden

Laatst in de Action liep ik voor de verandering door het gangpad met de tuinspullen. Ze hadden echt super leuke spulletjes (like always) en zag daar zaadjes liggen om zelf kruiden te zaaien. Ik heb al paar keer een kruidenplantje gekocht, maar die zijn helaas snel dood gegaan. Nu wilde ik zelf de plantjes gaan zaaien, misschien dat ze het dan langer zullen uithouden. Natuurlijk hebben zaadjes nog extra verzorging nodig dan een plant die al volgroeid is. Toch wilde ik het een keer proberen. Ik heb twee pakjes gekocht met daarin zes verschillend zaad voor €0.79 per pak, dus erg budgetproof!

Kruidenplantjes collage 1.1- theorangegarden

Zo zien de dichte verpakkingen eruit. Gewoon simpel verpakt in een soort envelop.

kruidenplantjes collage 1- theoragegarden

Dit is de inhoud van de verpakking. Ik vind de naambordjes heel erg handig die erbij zitten. Die kun je in de aarde steken, waar je de zaadjes gezaaid hebt. Verder zit er geen beschrijving bij van hoe je de zaadjes moet planten. Dus heb gedaan wat ik dacht te moeten doen.

kruidenplantje 6- th orangegarden

Ik ga ze niet allemaal zaaien dus heb vier verschillende kruiden uitgekozen om te zaaien.

kruidenplantje 2-theorangegarden

Ik ga ze zaaien in eierdopjes die ik zet in een eierdoos. Deze eierdoos is van plastic maar je kunt de kartonnen ook gebruiken natuurlijk. Die ik nu gebruik vind ik wel handiger, want met het besproeien van de zaadjes word het plastic niet slap en minder stevig. Wanneer ze een beetje gegroeid zijn zal ik ze overplaatsen in plantenbakken voor op het balkon.

kruidenplantje 3- theorangegarden

Ik heb hier een klein beetje potgrond ingedaan en verder niks bijzonders.

Collage kruidenplantjes- theorangegarden

Hier zie je hoe de zaadjes eruit zien. Van het eene zaad heb ik er meer van dan het andere zaad. Dus heb ik de bieslook en de basilicum zaadjes verdeeld over 2 dopjes. En de tijmzaadjes en rozemarijn ieder in een dopje. Natuurlijk ook de naambordjes erbij, zodat ik weet waar ik wat heb gezaaid.

Dan doe ik er weer potgrond overheen en sproei ik de aarde met water.

Kruidenplantje- theorangegarden

Ik heb ze neergezet op de vensterbank en hoop dat het goed zal groeien. Ik zal over een tijdje een update plaatsen van hoe ze gegroeid zijn! Can’t wait!

Zaai je weleens een plantje of koop je weleens kruidenplantjes? Ben benieuwd welke jij koopt!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply jennifer 5 mei 2014 at 17:52

  Leuk om te lezen. Ik zaai zelf ook wel eens plantjes alleen geen kruidenplantjes maar zou ik best wel eens kunnen doen.

  • Reply theorangegarden 5 mei 2014 at 20:14

   Wat leuk. Dit is voor mij de eerste keer zaaien sinds de basisschool (long time ago dus) haha

 • Reply Christa 5 mei 2014 at 19:24

  aaawh dit is echt leuk en schattig!

  • Reply theorangegarden 5 mei 2014 at 20:15

   Fijn om te horen dat je het leuk vind! Thanx!

 • Reply Kruiden in een dop #2-The Orange garden 23 juni 2014 at 12:19

  […] zijn al twee weken voorbij sinds ik mijn budget zaadjes gezaaid heb. Daar kun je hier meer over lezen. Ik dacht misschien is het leuk voor een update! Zo kun je zien hoe de zaadjes […]

 • Leave a Reply