Food, How to

How-to; Smoothie Bags

Smoothiebags-theorangegarden

Ik wil vandaag graag een handige tip delen met het maken van smoothie’s. Ik probeer dagelijks een zelfgemaakte smoothie te maken. Alleen soms betrap ik mezelf op het lui zijn weer al het fruit te snijden. Het stelt niks voor maar als je nog 1000 andere dingen moet doen dan geef ik die liever voorrang en dan sla ik dit over. Heel stom, ik weet het, maar toch is het zo.

Nu doe ik het anders! Elke keer na de boodschappen, snijd ik het fruit in stukken en maak ik een smoothie bag! Je kunt er eindeloos veel combinaties van maken.  Een aantal voorbeelden daarvoor zijn;

Advocado – banaan

Wortel – Sinaasappel – gember

Aardbei – ananas – Sinaasappel

Kiwi- Aardbei

Smoothiebags1-theorangegarden

Je doet het gesneden fruit met de combinatie die jij lekker vind, in een diepvrieszakje. Het beste kun je ziplock zakjes gebruiken, maar zoals je kunt zien had ik die niet. De ziplock zakjes zijn namelijk makkelijker te openen en te sluiten. Nadat het fruit bevroren is, kun je het makkelijk in een blender doen en hieraan kokoswater of een andere drank aan toevoegen. Easy!

Naast het voordeel dat het tijdbesparend is, is het ook handig om fruit in te vriezen om je smoothie meteen ijskoud op te kunnen drinken. Vaak bij het toevoegen van ijsblokjes word mijn smoothie naderhand waterig.

Mocht je nog een overrijpe banaan of een doosje aardbeien hebben liggen wat snel op moet. Dan kun je dit natuurlijk ook meteen invriezen. Zo bederft het niet en kun je het gebruiken wanneer het jou uit komt.

Voor mij zijn smoothie bags een uitkomst en het neemt echt zijn voordelen met zich mee. Ik zou zeggen, koop je fruit in en zet de diepvrieszakjes klaar en maak je smoothie bags!

SMoothiebags2-theorangegarden

Ben benieuwd wat jou een lekkere combinatie lijkt! Wat zou jij doen in je smoothie bag? Deel het hier in de comments, zo kunnen we van elkaar leren!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply UmmAbderrahman 3 juli 2014 at 12:54

  Hahahha geweldig!!! Super idee!

 • Reply chaima 3 juli 2014 at 21:07

  Wij doen het ook zo! We kopen veel van de markt en invriezen maar. Wij doen alleen wel (vershoud)bakjes ipv zakjes. Scheelt toch een beetje afval en centen hihi aangezien ik heel veel bakjes heb.
  Toevoeging aan jouw smaakjes;
  Spinazie-kiwi-peer
  watermeloen-rode vruchten-banaan
  Guanabana-mango

  • Reply theorangegarden 3 juli 2014 at 21:24

   Oja dat kan ook inderdaad! De combinaties lijken me heerlijk, ga het zeker uitproberen!

  Leave a Reply