Food, Zoet & gebak

Mini vlaaitjes

Bladerdeeg fruitvlaaitjes 1- theorangegarden

Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan om zoetigheden te bakken. Echter, heb ik hier helaas niet altijd de tijd voor. Ik heb hierom een snel receptje van een vlaai. Deze mini vlaaitjes worden gemaakt met een bladerdeeg bodem en een topping van banketbakkersroom en vers fruit. Ik heb in het recept appel, aardbei en kiwi gebruikt, maar je kunt natuurlijk elke fruit soort gebruiken. Het lekkers vind ik wel zacht fruit wat makkelijk door te snijden is. Wel raad ik aan dit kort voor het serveren te serveren. Zo is het op z’n verst!

Benodigdheden:

Bladerdeeg
Aardbei
Kiwi
Appel
Banketbakkersroom
Citroen (optioneel)

Bereiding:

Snijd de bladerdeeg in de gewenste vorm en bak dit af in de oven. Ik heb vlaaivormpjes gebruikt, daarmee heb ik de  bladerdeeg ook uitgesneden.

mini vlaaitjes-theorangegarden

Maak in de tussentijd de banketbakkersroom klaar. Ik had hier zelfgemaakte banketbakkersroom gebruikt, maar je kunt ook die van de winkel gebruiken. Die hoeft alleen aangemaakt te worden met water.

Snijd en schil het fruit. De appel word snel bruin om dit proces tegen te gaan kun je het met een laagje citroensap insmeren. Zo word je appel niet bruin en blijft het mooi op je vlaai.

Wanneer het bladerdeeg gebakken is, laat dit dat volledig afkoelen. Vervolgens  snijd je hem door midden of voor een dikkere en luchtige bodem laat je hem dicht. Ik zelf had liever een dunnere bodem, dus sneed ik ze door midden. Doe daarna een laagje banketbakkersroom op en het verse fruit erboven op. Nu zijn je vlaaitjes klaar om geserveerd te worden.

Het fijne aan deze mini vlaaitjes, is dat ieder zijn vlaaitje kan eten en er niets hoeft aangesneden te worden. Enjoy!

Bladerdeeg fruitvlaaitjes- theorangegarden

Welk fruit zou jij erop serveren?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply