Food, Hoofdgerecht

Kotelet

kotelet 2- theorangegarden

Ik ben persoonlijk niet echt een liefhebber van vlees, maar sommige dingen vind ik wel lekker of maak ik voor mijn gezin. Laatst maakte ik snelle koteletjes, in een simpele marinade. Ik serveerde de kotelet met fondant aardappelen, maar je kunt hier ook iets anders bij maken. Het is net wat je lekker vind.

Benodigdheden:

8 koteletten
1/3 bosje koriander
1/3 bosje peterselie
2 tenen knoflook
1 thl. Paprikapoeder
½ thl. Kurkuma
½ thl. Chilipoeder
1 el. Olie
Zout en peper naar smaak

Bereiding:

Maak het vlees schoon en zet dit even apart.

Snijd de peterselie, koriander en de knoflook fijn en leg dit in een schaaltje.

Voeg hieraan de kruiden en olie toe en mix dit goed door.

kotelet 1- theorangegarden

kotelet - theorangegarden

Smeer de koteletten volledig in met de marinade.

kotelet - theorangegarden

 

Bak de koteletten in een hete pan.

Laat de koteletten rusten voor het serveren, zo is het vlees een stuk malser en minder droog.

Serveer met eventueel gebakken aardappelen of fondant aardappelen en een frisse salade. Enjoy!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply